Netsensei

Much Ado About Nothing

Autorijles

Met mijn vader als begeleider kon ik mij – uiteindelijk – inschrijven in deze autorijschool. Jawel, Matthias zal de komende weken de wegen in het Brugse onveilig maken. Gisteren had ik mijn eerste echte [tag]autorijles[/tag]. Twee uur in de middaghitte. Mijn begeleider was, uit zijn tongval op te maken, een joviale Kortrijkzaan. Het eerste uur werden de ins en outs van een auto overlopen. Hoe hou je je stuur vast, spiegeltjes, remmen, hoe werkt een schakeling, de dode hoek, verwarming en airco,… Kortom, alles. Het tweede uur volgde de praktijk. In eerste instantie bediende mijn begeleider de pedalen en had ik alleen maar te draaien aan het stuur. Lekker makkelijk eigenlijk. Ik vind dat het daarbij mag ophouden: ik neem de mens permanent in dienst om de pedalen te bedienen. In tweede instantie mocht ik het volledig zelf doen. Rustig bollen in eerste, tweede en zelfs derde versnelling. Het leek vanzelf te gaan. Af en toe prutsen met schakelen (van tweede naar vierde is géén goed idee) en de hand-voet coördinatie moet ook nog wat worden geoefend. Tot nu toe ging het goed. Volgende week les twee…