Autorijles

Met mijn vader als begeleider kon ik mij – uiteindelijk – inschrijven in deze autorijschool. Jawel, Matthias zal de komende weken de wegen in het Brugse onveilig maken. Gisteren had ik mijn eerste echte [tag]autorijles[/tag]. Twee uur in de middaghitte. Mijn begeleider was, uit zijn tongval op te maken, een joviale Kortrijkzaan. Het eerste uur werden de ins en outs van een auto overlopen. Hoe hou je je stuur vast, spiegeltjes, remmen, hoe werkt een schakeling, de dode hoek, verwarming en airco,… Kortom, alles. Het tweede uur volgde de praktijk. In eerste instantie bediende mijn begeleider de pedalen en had ik alleen maar te draaien aan het stuur. Lekker makkelijk eigenlijk. Ik vind dat het daarbij mag ophouden: ik neem de mens permanent in dienst om de pedalen te bedienen. In tweede instantie mocht ik het volledig zelf doen. Rustig bollen in eerste, tweede en zelfs derde versnelling. Het leek vanzelf te gaan. Af en toe prutsen met schakelen (van tweede naar vierde is géén goed idee) en de hand-voet coördinatie moet ook nog wat worden geoefend. Tot nu toe ging het goed. Volgende week les twee…

6 replies

 • Kwestie van u niet op het slechte pad te brengen enzo, maarreuh van 2de naar 4de lukt best hoor. Maar dan moet je wel in de hoge toeren blijven. (Niet met een nieuwe auto proberen trouwens, en zeker niet op de rijschool)

  😉

 • Kan er van de rijtijden een schema online verschijnen? Kwestie dat we weten wanneer we van de Brugse wegen moeten blijven. 😉

 • Matthias

  19 juni 2006 at 9:51 am

  Elke zaterdag! (één keer ’s middags, doorgaans ’s voormiddags.

 • gelukkig dat Brugge ver van A’pen is…

 • Op zo’n momenten voel ik mij opgelucht dat ik heden ten dage ver weg woon van Brugge. De kans dat hij in Wetteren sukkelt, is miniem …

  Ik hoop dat je ondertussen hebt geleerd dat de “R” op je versnellingspook niet voor rally staat, maar voor “Reverse” …

  Ik hoop dat je pa een goede autoverzekering heeft …

 • Blij te horen dat het zo goed is gegaan. Dit is een story die ik zeker in het oog ga proberen houden, wachtend op die eerste confrontatie met eventuele Brugse wegpiraten. Alvast nog veel succes ermee.

Commentaar is gesloten