Netsensei

Much Ado About Nothing

In schijfjes

Ik heb dus 10 cd’tjes van Dapper Drake gratis besteld. Allemaal voor de x86. In het verleden heb ik dat nogal gedaan maar toen bleef ik met een redelijk stapeltje zitten. Daar gaan we dan toch iets aan doen: als ik mijn cd’tjes heb meld ik mij aan bij

[tag]ubuntu-be[/tag]

. Op aanraden van Peter eigenlijk.

Ik moet toegeven: ik zag dat eerst niet zitten, maar ik ben steeds meer voor het idee gewonnen geraakt. Demonstraties en zo werken drempelverlagend als je als leek een CD in je handen krijgt gestopt en er zelf mee aan de slag moet.

Misschien moet er wel een vaste ‘[tag]linuxshop[/tag]’ of ‘ubuntushop’ komen. Bijvoorbeeld: op de Meir (maar het kan ook elders!) zou je dan een winkel kunnen openen. Je kosten dek je door bijvoorbeeld boeken, software en commerciële linux distro’s (SUSE!) te verkopen. Je kan er zelfs exclusieve linuxbased appliances (GSM’s, Media centers, pre-installed laptops,…) verkopen! Verder voorzie je uiteraard een aantal pc’s waar demo’s en installaties worden getoond. Uiteraard zorg je ervoor dat je winkeltje geen meager shanty is vol kartonnen dozen, maar dezelfde cool uitstraalt als een Apple shop. Perceptie en al, hé. Zou dat kunnen werken?

Ik denk dat ik het wel bij het uitdelen van CD’s ga houden.