Netsensei

Much Ado About Nothing

Raspberry Pi

Ik spreek er al lang van: een personal media center! Op mijn eigen appartement is het er ook niet echt van gekomen om iets te bouwen. Nu, mijn TV & Belgacom abonnement werden onlangs naar Het Lief verhuisd.  Gisterenavond zat ik me andermaal te vergapen aan de uitgebreide setup van T. De hoogste tijd dus om daar verandering in te brengen.

De kern van zo’n Media center is een HTPC. Ik zou natuurlijk voor Apple TV kunnen gaan, maar vind het leuker om zelf te kunnen knutselen. Dit lijkt me een mooi persoonlijk project. En dus heb ik mij vandaag een Raspberry Pi besteld met alle toeters en bellen. Klein, licht, zuinig en voorzien van alle noodzakelijke aansluitingen. Ideaal. Het besturingsysteem is Linux based & de software is open: ik kan het dus helemaal naar mijn hand zetten.

Volgende week wordt het toestel geleverd. Ik ben benieuwd!