Netsensei

Much Ado About Nothing

Pionier

All the cool kids are doing it: kaartjes en grafiekjes over de [tag]demografische [/tag]verspreiding van [tag]naamgenoten[/tag]. Dat moét ik dus ook gedaan hebben. En zie daar wat het mij oplevert.

In tegenstelling tot anderen is mijn naam niét ouderwets. Neen. 90% van mijn naamgenoten zijn zelfs geboren na 1982. Met 6609 op +5 miljoen mannen ben ik bovendien ook nog eens een unicum!

voornaam

Ook onze familie is een geval apart, zo blijkt. Er zijn welgeteld 437 clangenoten in België. 219 ofte 50,11% van deze mensen wonen in het arrondissement Hasselt. Het gros woont zowaar in de Maasvallei wat eigenlijk nogal logisch is aangezien de naam een verwijzing is naar de rivier.

familienaam

Uit genealogisch onderzoek weet ik dat de tak waar ik toe behoor in rechte lijn (vader op zoon) zonder onderbreking terug te voeren is tot ergens in de Limburg, medio 15de eeuw. In de afgelopen eeuwen hebben we een beweging naar het westen gemaakt. Wat de provincie West-Vlaanderen betreft blijven we echter een vreemde eend in de bijt: daar wonen er welgeteld een 6-tal clangenoten, meer bepaald in Brugge.

familienaam

U mag eens raden: ze wonen quasi allemaal onder één dak: ikzelve, mijn drie broers en mijn vader. Nummer zes blijft wel een mysterie. Ofwel gaat het om een verdwaald exemplaar dat toevallig ook in Brugge is gestrand, ofwel rekenen ze mijn moeder ook bij de familie. In ieder geval, ook hier behoren we terug tot de pioniers. Dat ik deels in Antwerpen woon hoeft dus niet te verbazen. Er wonen er welgeteld 22 clangenoten en het ligt dicht bij de oorspronkelijke heimat van de familie.