Netsensei

Much Ado About Nothing

La Flandre profonde

Het is weer de tijd van de [tag]communiefeestjes[/tag]. Slechts weinigen kunnen eronder uit wanneer weer eens een neefje gevormd wordt. Ik mocht gisteren naar een feestje in Koekelare. Dat ligt zo ongeveer hier. Er was gekozen voor een zaal waar er onder andere gebolderd werd.

Dit oeroude [tag]volkspel[/tag] wordt gespeeld op een soort concave baan en een goot op elk uiteinde en met houtten kaasbollen. De bedoeling is dat de spelers hun bollen zo positioneren op de baan dat je punten scoort en het je tegenstander zo moeilijk mogelijk maakt. Aan het spel is een rijk verenigingsleven verbonden.

We mochten zelf spelen. Het spelletje blijkt verdomd moeilijk te zijn. En je gaat er eigenlijk ook in op. De vorm van de baan zorgt ervoor dat je geen idee hebt waar je bol uitkomt. Uiteindelijk moet ik zeggen dat ik mij beestig heb geamuseerd. Volgende keer kegelen?