Netsensei

Much Ado About Nothing

Those Anglo-saxon barbarians!

Persoonlijk ben ik van mening dat de Engelsen ab-so-luut niet kunnen koken. Op een zaterdagochtend kijken naar het programma saturday kitchen op de BBC is géén goed idee. Het gaat hem vooral om de combinaties die ze maken. Iets zegt mij dat een opengesneden en platgeklopte kippenfilet met daarin een halve, gekookte rode paprika, parmaham, salie, mozarella en véél bassilicum en peper mij geen goede uitkomst zou bezorgen.

Je hebt ze natuurlijk in alle maten en gewichten, Engelse chefs, en niet iedereen is een Jamie Oliver of een Delia Smith. Een absoluut dieptepunt vond ik Nigella Lawson die warm ooit aanbevool om de restjes wijn van een feestje in plastic zakjes in de ijskast te bewaren om ze achteraf te kunnen verwerken in allerlei geleirechten.

Piet’s pan anyone?