Those Anglo-saxon barbarians!

Persoonlijk ben ik van mening dat de Engelsen ab-so-luut niet kunnen koken. Op een zaterdagochtend kijken naar het programma saturday kitchen op de BBC is géén goed idee. Het gaat hem vooral om de combinaties die ze maken. Iets zegt mij dat een opengesneden en platgeklopte kippenfilet met daarin een halve, gekookte rode paprika, parmaham, salie, mozarella en véél bassilicum en peper mij geen goede uitkomst zou bezorgen.

Je hebt ze natuurlijk in alle maten en gewichten, Engelse chefs, en niet iedereen is een Jamie Oliver of een Delia Smith. Een absoluut dieptepunt vond ik Nigella Lawson die warm ooit aanbevool om de restjes wijn van een feestje in plastic zakjes in de ijskast te bewaren om ze achteraf te kunnen verwerken in allerlei geleirechten.

Piet’s pan anyone?

6 replies

 • Om de Engelse bucht te vergeten: Morgen heb ik mijn eerste BBQ van het jaar!

  Yeaha

 • Anthony Worral Thompson is nochtans echt een goeie kok: no nonsense, degelijk, en toch verfijnd.

  Nigella Lawson zou de eerste zijn om te zeggen dat ze geen sterrenkok is: haar ding is comfort food, gezelligheid en leute voor het hele gezin. Haar tv-persoonlijkheid is soms op het belachelijke af over the top, zeker als je een paar keer Dead Ringers gezien hebt, maar haar boeken vind ik echt wel goed.

  En voor de rest: veel vooroordelen over Engels koken. Ik vind door de band Saturday Kitchen een bijzonder goed program. 🙂

 • Ik hou ontzettend van de programma’s van Nigella en van de tips die ze geeft.
  Ik heb al heel veel van haar opgestoken, vind ik zelf.
  Als iets, na gebruik maken van haar tip, lekkerder is of makkelijker te maken was, dan is het een geslaagde tip.
  En de restjes wijn die nog in de fles zitten, maar die je niet meer opdrinkt, die doe ik inderdaad in plastic zakjes in de diepvriezer om nadien in sausjes te gebruiken.
  De restjes uit gebruikte glazen halen gaat me net iets te ver.

 • Matthias

  1 mei 2006 at 12:15 am

  @Anne: welja, moest het om restjes uit flessen gaan, dan zou mij dat inderdaad zinnig lijken. Maar het ging dus ook om de restjes uit de glazen.

  @Michel: vooroordelen? Zeer zeker. Het gaat hem dan ook niet zozeer om hoe ze het brengen. Stuk voor stuk geven ze acte de présence. Zoals je zelf zegt: gezellig samen koken.

  Waar ik wat problemen mee heb zijn de gerechten: combinaties die ik toch niet niet snel zou durven maken. Ik kan mij soms niet van de indruk ontdoen dat ze tuk zijn op dingen die mij eerder zwaar op de maag zouden liggen.

 • Buy tramadol

Commentaar is gesloten