Netsensei

Much Ado About Nothing

Detox

De voorbije weken, en zeker het laatste weekend, was ik niet bepaald goed bezig: mijn agenda liet mij niet bepaald toe om gezond te eten. Dus vrat ik tussendoor de goorste vettigheden. En dat heeft zo zijn gevolgen. Super size me achter na dus? Bijna, but not quite.

Niet dat ik nu opeens kilo’s ben aangekomen. Neen. Ik beschik nog altijd over mijn somalische figuur. Maar de effecten zijn toch van geheel andere aard: lusteloosheid, mood swings, slecht slapen,… you know the drill. Hoog tijd dus om af te kicken en terug zelf mijn potjes te koken.

Dat betekent dat ik dus in de eerste plaats mijn dieet terug wat meer probeer te variëren: een goed ontbijt ’s ochtends, een stevig middagmaal en gevuld avondmaal om de zaak af te werken.

Tegenwoordig begin ik de dag met een flinke kom muesli (don’t laugh!) en een kop koffie. Waar ik de voorbije weken reeds rond 10u met een knorrende maag zat, blijf ik nu energiek aan de slag tot een uur of 12. Kijk-eens-an! Het middagmaal bestaat op dit moment nog uit stevige broodjes met veel rauwkost, maar ik zou het ook wat meer willen afwisselen met stevig grof boerenbrood en toespijs.

Het avondmaal is de kers op de taart. Deze week zal ik uiteindelijk drie keer mijn eigen potje gekookt hebben. Maandag was dat mijn befaamde bolognaisesaus bestaande uit gepelde (en geschifte) tomaat, een stevige portie gehakt, paprika, ui, champignons en kruiden. Gisteren was het een stevig stuk steak met doperwtjes en wortelen. Vanavond wordt het kip curry met rijst en champignons. Alles begeleidt met een glas rode wijn (côte du ventoux).

In alle eerlijkheid: de impact van een gezond eetmaal verbaast mij. Al na twee dagen voel ik mij een stuk beter en energieker. Ik kan mij bovenal beter concentreren op het werk. De lering die we eruit trekken is dus: fast food is groot vergif. Zelfs frieten zijn goed voor één keer in de twee weken, maar ook niet meer dan dat. Morgenavond ga ik trouwens met kameraad V. op stap. Dat wordt dus even het dieetschema in het oog houden.