Netsensei

Much Ado About Nothing

Stereophonisch

Stereophonisch geluid oftewel [tag]Stereo[/tag] bestaat reeds sinds de jaren ’30, en nóg laat Matthias er zich door vangen. Op het werk heb ik de gewoonte om slechts één oortje in te hebben. Kwestie van geen collega’s wild gesticulerend te zien rondspringen om toch maar mijn aandacht te trekken. Het gevolg is dat ik muziek op slechts één kanaal luister wat een geheel andere gewaarwording met zich meebrengt.

Zo zat ik vorige week met Busy van [tag]K’s Choice[/tag] in mijn rechteroor. En dat begon met een akoestische sessie. Geen begeleiding, geen gitaren, geen drum, niks, nada, niente. Enkel de stem van Sarah Bettens. Tiens. Die versie kende ik nog niet! Normaliter zet ze meteen in onder begeleiding van gitaren. Enfin, een tijdje later wilde ik die ‘speciale’ a[tag]koestische[/tag] versie nog eens horen. Ik dus driftig zoeken op de CD om enkel maar de normale versie terug te vinden. Hoe? Ik was er nochtans zeker van… Tot vandaag uitkomt dat ik mijn ‘speciale’ versie enkel met mijn rechteroortje in te horen krijg. Kijk-eens-aan! Ik heb mij in de luren laten leggen.

Ha! Rotzakjes! Mensen zo op het verkeerde been zetten! De [tag]muziekindustrie[/tag] is ‘evil’, zeg ik u! Driewerf boe!