URL vs Firefox

Twee ergernissen sinds Firefox 1.5.

1/ Ik maak nogal vaak gebruik van mijn surfgeschiedenis via de adresbalk. Je weet wel: op het pijltje klikken en je krijgt een overzicht van alle sites die je reeds bezocht hebt. Sinds FF 1.5 lijkt dat hier kaduuk te zijn. Soms wil ik toch naar een andere site surfen terwijl de vorige nog aan het laden is. In plaats van mooi de laatst gevraagde site op te halen, herlaadt Firefox gewoon de vorige site. Ik moet dus wachten tot site nummer 1 volledig binnengehaald is vooraleer via de adresbalk naar site nummer 2 te kunnen surfen.

2/ In Mac OSX durft de refresh button nogal eens niet door te komen. Te pas en te onpas verdwijnt en verchijnt de knop. Hallo, dus? Gelukkig is er nog F5.

Toch wel vrij grove foutjes…

5 replies

 • MacOS X. Wie gebruikt dat nu nog? :p

 • Bij mij loopt Firefox 1.5 voortdurend vast šŸ™ Ik wil mijn oude versie terug!! *snif*

 • 1/ Het is misschien een omslachtige oplossing maar kun je niet gewoon in een dergelijk geval even vlug control-T of command-T indrukken en dan op het pijltje op de adresbalk klikken? Dan kun je die bug omzeilen.

  2/ Firefox doet inderdaad af en toe nogal lomp op op Mac OS X. Je moet Camino eens proberen (http://www.caminobrowser.org). Dat is ook van Mozilla maar dan specifiek voor Mac OS X. Als ik Safari ooit laat vallen als primaire browser, dan verhuis ik naar Camino.

 • Matthias

  13 april 2006 at 11:47 am

  Aha! Bedankt voor de tips šŸ™‚ vanavond camino eens proberen…

 • Hierin moet ik Stijn F. steunen: op m’n iBookje gebruik ik ook Camino. Licht en effecient. Ik ervaar FF soms als lomp aanvoelen.

Commentaar is gesloten