Netsensei

Much Ado About Nothing

Godel

Bon. Ik heb weer een plugin voor wordpress geschreven. Spielerei eigenlijk want echt nuttig kan je het dingetje nu niet bepaald noemen.

Wat doet het? Wel, stel dat je via Google hier beland, dan zal de plugin achterhalen met welke zoektermen je dat deed. Die zoektermen voert Godel dan naar del.icio.us. Die laatste kijkt of er met jouw account geassocieerde tags (jouw tagspace) zijn die overeenkomen met de zoektermen en geeft al dan niet de onderliggende bookmarks terug. Godel toont die bookmarks dan in het zijmenuutje.

Ik vond het een goeie oefening. Ik heb er redelijk wat uit geleerd: referer informatie achterhalen, een XML parser schrijven en leren hoe ik via de API met een webdienst zoals del.icio.us of Google kan communiceren.

Hoe installeren? Gewoon downloaden in je plugins/ folder gooien en dan in je sidebar de < ?php godel(); ?> functie aanspreken. Meer is er niet aan. Gebruiken uiteraard op eigen risico. En ja, de code valt onder de GPL.