Netsensei

Much Ado About Nothing

Energie

Har. Straks trek ik naar de Mediamarkt. Enerzijds om daar één en ander te kopen voor mijn schat, anderzijds omdat ik op de uitkijk ben naar een aantal dominoblokken en een energiemeter. Of beter, een toestel dat je tussen een apparaat en een stopcontact steekt en vervolgens het aantal Wattuur (Wh) telt.

Een opmerking van collega Dries maakte mij duidelijk dat energie niet gratis is. Daar staan wij niet altijd bij stil, maar het is een feit dat we die duur betalen. Zo betaal ik op maandbasis een goeie 71 euro forfaitaire bijdrage. Het is dan maar logisch dat ik wel eens zou willen weten of ik zuinig ben, of eerder een verspiller. Op zich is de situatie zeer beheersbaar. Maar ik zou graag willen weten of ik toevallig niet ergens zwaar verlies op maak met sluipend energieverlies. Ik denk dan aan toestellen in standby en zo. Anderzijds zet ik nu al mijn TV volledig af als ik er niet naar kijk en trek ik van bepaald toestellen – koffiezet – de stekker zelfs helemaal uit het stopcontact. Naar het schijnt trekken bepaalde toestellen nog altijd hetzelfde vermogen als ze zelfs afstaan. Paranoia? Ik zou het wel eens willen weten!