Netsensei

Much Ado About Nothing

Hidden Orchestra – Dust

Ontdekt via Spotify waar ik sinds een paar dagen een premium abonnement op heb. 9.90 euri in de maand voor een dienst waar ik dagelijks uren gratis muziek met het grootste gemak kan beluisteren en allerlei nieuwe ontdekkingen, dat heb ik er wel voor over. Bovendien werkt het perfect op mijn slimme ‘foon.

Eén van de toffere aspecten van Spotify vind ik Sounddrop. ’t Is een soort social playlist ding. Je kan met Sounddrop een “spot” aanmaken in Spotify. Noem het een soort hangout waar je aan een gemeenschappelijke playlist nummers uit Spotify kan toevoegen. Die playlist wordt dan ge-streamed naar de luisteraars in de spot. Het toffe is dat je nummers omhoog – zodat ze eerder zullen spelen – of weg kan stemmen. Tijdens de werkdag zit ik vooral in de “Chill out” spot.

En daar durven al eens heel mooie dingen passeren zoals deze Hidden Orchestra. Heerlijk!

Ik ben dus fan van Spotify en streaming. Groot gemak. Maar ’t neemt niet weg dat de dingen die ik écht graag hoor, toch ook op CD zou durven aanschaffen. Al was het maar dat een cd opleggen, het hoesje, het boekje,… deel zijn van de hele ervaring als je muziek beluistert.