Brieven die ge niet wilt krijgen

In de serie “enveloppes die de postbode terug mag krijgen” presenteer ik u vandaag: een brief van de CM om mij te melden dat 30 de uiterste leeftijdsgrens is wat betreft het voorhuwelijkssparen en dat ik beleefd verzocht word persoonlijk mijn geld te komen ophalen.

Ik interpreteer dat als: Van deze jongen moeten we niet te snel meer verwachten dat hij ooit nog eens van straat gaat geraken dus hij mag zijn geld ook zo wel komen ophalen.

Ik vermoed dat ik in een grijze jas, hoog opgetrokken kraag en hoed op als een dief in de nacht vlak voor sluitingsuur mij daar ga moeten aanbieden om dan in een bruine zak – voorzien van vetplekken wegens gebruikt voor de lunch van de dienstdoende ambtenaar, dat spreekt – een met een elastiekje samengebonden bundeltje bankbriefjes te mogen ontvangen.

Pfuu!

8 replies

  • Maar met de inhoud van de bruine zak kan je daarna wel je pas gekochte appartement mooi inrichten. Lijkt mij een betere investering dan al die dure feesten voor huwelijken die veel minder lang meegaan dan een doorsnee interieur.

  • Volledig met Lies eens. En dan heb je ook nog de echtscheidingskosten. Niet te onder schatten.

  • Haha, die brief zit er hier ook aan te komen :-). Ik interpreteer het dan ook eerder als een soort van extra verjaardagscadeau (waar mijn ouders weliswaar al die jaren voor gespaard hebben).

  • ma, jongens, toch, die katholieken! 😉
    Die zijn echt nog van den ouwe tijd, 30 is het nieuwe jong en nog tijd genoeg om te trouwen! 😉 Selectiecriterium voor uw lief-in-aantocht: niet bij de CM zijn! 🙂

  • “Persoonlijk gaan ophalen”, is dat nog van deze tijd? Schrijf dat eens over mensen.

  • Ik wil die brief ook… ik wacht… op mijn extra cadeau.

  • Randbemerking: bij de CM werkt geen enkele ambtenaar. Bij geen enkel ziekenfonds, overigens.

  • @Greet: I stand corrected. 😉 Voor de duidelijkheid: ziekenfondsen hebben zeer zeker hun nut en er werken heel wat gemotiveerde, capabele mensen. Ik kus mijn pollekes dat ik aangesloten ben, elke keer ik mijn briefkes voorzien van gele sticker in de bus mag dumpen. ;p

Commentaar is gesloten