Netsensei

Much Ado About Nothing

Drupalcon

Ik schreef dit reeds donderdagmiddag. Maar ik had pas vandaag tijd om af te werken. Met een beetje vertraging dus.

’t Zit er bijna op. Ik zit nu in de coderslounge met nog een half uurtje te gaan voor we terug naar het vasteland vertrekken. Het was, zoals altijd, geweldig om weer eens Drupalcon te mogen ervaren.

De eerste dag bestond voornamelijk uit werken. Voor De Job had ik beloofd om ter plaatse wat uurtjes te maken. Geen probleem. Dus zaten we met een paar mensen op een klein hotelkamertje op houten stoeltjes te hacken, mailtjes te sturen en te vergaderen. ’s Avonds was het zoeken naar een goed restaurant. Het werd The George waar ik sausages with mashed potatoes and peas koos. De avond bestond uit pils, en gesprekken over Drupal en Boedha.

Dag twee, daar herinner ik mij niet zoveel van. Ik heb een paar sessies gezien. Eentje over The Biology of the Page Request en eentje over Easy Drupal Hosting Lifecycle. Ergens vielen ze een beetje tegen in dat ze nogal heel algemeen waren. Er werden niet meteen dingen verteld die ik nog niet wist. De rest van de dag was mensen ontmoeten, meer mensen ontmoeten, veel code schrijven, zotte ideeën uitwisselen, koffie drinken en foto’s nemen.

Hoogtepunt van de dag was de presentatie van collega’s Swentel en Jyve over Display Suite. Hun project draait op 8000+ websites en laat je toe om heel snel en makkelijk mooie websites te bouwen. De organisatie had zelfs een tweede zaal ingezet met een videolink.

Tegen de avond ben ik vrij snel terug richting hotel gekeerd met een stevige verkoudheid. Ook hier toonde het weer zich niet van zijn fraaiste kant. Bovendien zitten we hier met 1800+ mensen opeengepakt in een ietwat krappe venue.

Gisteren ging het gelukkig een stuk beter. De dag stopte wat vroeger omdat er ’s avonds naar Batman Live werd gegaan. Als je een ticket had tenminste. Het geluk was aan mijn zijde: blijkbaar deelden ze last minute nog wat gratis tickets uit.

Met een colonne typische rode dubbeldekkers trokken we van Croydon naar de O2 Arena. Ik geloof niet dat ik eerder zo onder de indruk was van een overkoepelde ruimte. Je mag er echt geen pleinvrees hebben. De eigenlijke arena is niet veel groter dan de Lotto Arena. De show zelf was een acrobatisch circus met veel special effecten, dans, kunsten, video en, jawel, vuurwerk. Het was allemaal op kindermaat geschreven: verstand op nul dus.

Vanmorgen trok ik naar de keynote van de Standardistas over Designing the Sustainable Web. Heel interessante en inspirerende sessie over de geschiedenis van het WWW en welke principes er écht belangrijk zijn wil je een goede website bouwen. De rest van de dag was het voornamelijk mensen ontmoetten.

Straks gaat het met de ferry terug richting vasteland.