Algerische mens

Ik ben dus een ‘algerische’ mens. Stof, vervuilde lucht,… zijn mijn kryptoniet. Gelukkig neem ik quasi dagelijks een pilletje zodat ik er doorgaans niet al te veel last van heb. En met perioden ben ik ook meer of minder gevoelig voor wat er in de omgeving hangt.

De laatste dagen zijn dan weer een absolute ramp. Niezen, tranende en jeukende ogen, loopneus,… Mijn lichaam vertelt mij dat de lucht op dit moment wel van bijzonder slechte kwaliteit is. Ik ben blij dat ik op het werk kan zijn want het gebouwbeheersysteem heeft duidelijk een goed ventilatiesysteem. Binnenshuis heb ik weinig last, maar als ik buiten moet, de fiets op of zo, dan is het prijs.

Via de vernieuwde .be website ben ik echter op www.airallergy.be gesukkeld. Geeft live weer met bulletins en al of de situatie voor algerische mensen al dan niet schappelijk is.

Blijkbaar dus niet. No shit, Sherlock!

Gelukkig zijn er ook de tips zoals daar zijn: kom zo weinig mogelijk buiten, droog uw was niet buiten, draag een zonnebril en neem uw medicatie.

Tjah, eerste keer dat ik het zo erg vlaggen heb. Paar weekjes uitzitten zeker?

11 replies

 • Zullen we een club beginnen? *snif* Of een zelfhulpgroep op feejsboek.

 • Mag ik u eens iets vreed goed aanraden, en ikk kan het weten want ik ben allergisch aan ongeveer alles en slik dagelijks zo een pil, anders loop ik gans de dag te snotteren en te niezen en koppijn te hebben: een antihistamicum en uw zorgen zijn verdwenen. Ik gebruik zelf Xyzall 1 pilleke per dag, en ik ben er erg content van. Ge zijt er niet slaperig van, en als je enkel last hebt van seizoensgebonden allergie hoef je het maar die maanden te nemen… Proberen! -uw dokter van dienst

 • Tegenwoordig zijde abnormaal als geen allergie hebt me dunkt. Toch bedankt aan Tessa voor de tip, ga ik zeker eens proberen: snotteren en studeren in één zin komt nooit goed.

 • @Tessa: dank je 🙂 Ik gebruik al een jaar of twee Xyzall. Inderdaad een wondermiddel!

 • Ik heb er tegenwoordig ook enorm veel last van, meer dan andere jaren. MIjn dokter heeft mij nu Aerius voorgeschreven, maar die werken van geen kanten. Misschien dat ik ook Xyzall eens ga proberen of teruggaan naar mijn oude vertrouwde pillekes.

 • Goed nieuws: naar ’t schijnt hebben mensen met allergieën minder kans op kanker!

 • ik neem mizollen.
  k zit nu aan de zee, waar k er normaal gezien minder last van eb. mo toch ze.

 • Ik vraag me af hoeveel % v/d bevolking last heeft van allergieën. 🙂

  Ik gebruik zelf Reactine+, werkt behoorlijk goed. Van Xyzall heb ik nog niet gehoord, kan je dat vrij krijgen in de apotheek?

 • @Inferis: jammer genoeg heb je er een voorschrift voor nodig 🙁 Elke maand is dat geloop voor voorschriften. Beuh.

 • Xyzall… ooit efkes gebruikt op advies van mijn dokter, jammergeneg zonder effect. Het enige wat bij mij effect heeft en dat al zowat heel mijn leven is Zyrtec.

 • Xyzall werkte bij mij jammergenoeg ook helemaal niet. Geen wonderpil wat mij betreft…

Commentaar is gesloten