Netsensei

Much Ado About Nothing

Hard crash

Crash. Reboot. Life got the better out of me!

Het zat er al een flinke tijd aan te komen maar gisterenavond is het er dan toch van gekomen: stevige crash en vandaag een burn out. Ik had mij vanmorgen stevig overslapen en zo ongeveer elke actie die ik onderneem kost mij erg veel moeite. Nu was ik gelukkig niet te laat op het werk maar de gang ernaartoe kan op zijn best worden omschreven als zwalpend. Neen, ik had de avond niet gedronken en ik was voor mijn doen vroeg in bed gekropen. En ook mijn eetlust is eigenlijk volledig weg en blijkbaar toont dat zich.

Het ambetantste zijn de moodswings. Ik heb de afgelopen 24 tot 36 uur een paar zeer donkere momenten gehad en ik heb waarschijnlijk een paar dingen uitgekraamd die ik niet altijd even hard meende. Berouw komt altijd na de zonde natuurlijk.

Voor het komende weekend neem ik maatregelen: ik had een diner in Lier en een housewarmingparty in Antwerpen op de agenda staan maar die ga ik niet halen. Ik dwing mezelf platte rust . Ik ben daarjuist richting Standaard boekhandel getrokken en ik heb mij twee pockets aangeschaft. Lunar Park van Brett Easton Ellis en JPod van Douglas Coupland. Ik zeulde al drie weken met cadeaubons van kerstmis in mijn tas die dringend op moesten. Het is al véél te lang geleden dat ik mij rustig in een boek kon verliezen. Met een stevige streep muziek en wat sneukelarij trek ik zo het weekend in.

Waarom nu? Wel, ik leid de laatste maanden niet bepaald een zeer regelmatig leven. Ik heb op zijn minst een paar zware knopen moeten doorhakken en de drukke agenda zowel op het werk en als daarbuiten hebben hun tol geëist. Bovendien kan ik mij eigenlijk maar moeilijk ontspannen: zelfs als ik dat even probeer zit ik met het hoofd bij al die zovele dingen die nog op de plan liggen.De zomerse hitte van de laatste dagen en een stevige rit op de emotionele rollercoaster waren eigenlijk de spreekwoordelijke druppel. Tjah, ik ga soms over mijn grenzen heen… en nu heb ik zo in de dip vooral het gevoel dat ik verkrampt in een hoekje gedrumd zit zonder echt een uitweg te zien.

Afin, het komt wel in orde. Een paar nachtjes stevig doorslapen en twee stressvrije dagen zouden toch al een zet in de goede richting moeten zijn.

Tot na het weekend alvast!