Netsensei

Much Ado About Nothing

Pretty Comments

Zo. Ik heb vanmiddag een beetje zitten knoeien met de commentarenkatapult. Ik wilde al een tijdje af van het standaardformulier met de standaardknoppen die er in elke browser weer anders uitzien. Bovendien vind ik het niet erg van veel gebruiksvriendelijkheid getuigen dat je bezoekers met HTML moeten goochelen als ze een link willen posten of iets willen benadrukken.

WordPress voorziet al een sinds enkele versies een Rich Text Editor in het administratiepaneel. Als je iets wil schrijven dan scheelt dat een hoop. Zelf maak ik er niet echt gebruik van. Ik kan de grote flexibiliteit die HTML tags mij bieden best wel waarderen.

Achter de Rich Text Editor van WordPress gaat TinyMCE schuil. Dat is een javascript bibliotheek en dito applicatie waarin een krachtige editor schuilgaat. Wat verder zoekwerk leert mij dat er tegenwoordig ook een WordPress plugin (TinyMCEComments) bestaat die de kracht van de Richt Text Editor ook bruikbaar maakt in de comments. Met wat CSS heb ik de submitbutton meteen ook in een nieuw kleedje gestoken én er een extra resetbutton bij geplaatst.

Zo makkelijk gaat dat dus. Ik ben wel benieuwd hoe Akismet en Spam Karma zullen reageren op comments die via het nieuwe form worden gegooid…