Citroenen

Daarjuist aan de kassa in de Delhaize. De man achter mij legde waarschijnlijk dik 30 kilo citroenen op de band. Eerst vroeg ik mezelf af wat een mens met zoveel citroenen zou doen.

Ik dacht eerst aan allerlei huishoudelijke klusjes. Vlekken weg met citroenen en zo. Misschien iets voor zijn moeder of zo.

Toen moest ik denken aan het programma I didn’t know that op NGC. Daar lieten ze een gloeilamp branden met een paar kilo citroenen. Dat leek me wel cool en milieuvriendelijk. Een paar kisten citroenen voor de koffiezet of de stofzuiger.

Tenslotte bedacht ik mij het meest waarschijnlijke: ofwel is hij champagneboer, ofwel geeft hij een feestje met véél oesters, champagne en al. De paar pakken voorverpakte kruiden die hij meesleurde waren wel een weggever. Citroenen horen daar natuurlijk bij. Toch?

4 replies

  • Dat doet mij denken aan mijn oma zaliger die regelmatig 20 kilo suiker meebracht van de colruyt om fruityoghurt en plattekaas te kunnen maken en verkopen. Dus misschien is die man een bakker die citroen nodig heeft voor in één of andere taart te draaien. Of hij heeft een coctailbar.

  • da kan ook e
    t zal wel zoiets zijn zeker

  • Yes, oesters it shall be!

    Moet eigenlijk nog leuker zijn als je hem zijn oesters zou zien inkopen… Karretje vol, mmm…

  • Vraag mij af hoe je dat op de band krijgt? Misschien zegt dat ook wel iets over je persoonlijkheid: allemaal op een rijtje als je perfectionistisch ingesteld bent, in een grote berg als je voor gevaar kiest (blijven ze liggen als de band begint te rollen) …

Commentaar is gesloten