Kassa kassa

“Toon mij hoe je je boodschappen inpakt, en ik vertel je wie je bent!”

Je kent het wel: je hebt een halve winkelwagen vol aankopen en aan de kassa moet je die allemaal overhevelen in plastic zakken, een kartonnen doos of een ander recipiënt. Geen eenvoudige taak omdat de kassiersters er soms zéér snel doorgaan, je ondertussen je portefeuille moet pakken én de volgende klant al staat te dringen om te kunnen af te rekenen.

Mij viel het vanavond in de Delhaize op dat iedereen zo’n beetje zijn eigen manier heeft om in te pakken. Sommigen proppen hun hele hebben en houden in twee of drie plastic zakken waar de helft uitpuilt. Anderen gebruiken haast voor elk product een nieuwe plastic zakje. Je hebt er die vreselijk zenuwachtig worden en er zijn er die er rustig hun tijd voor nemen en zelfs ondertussen een klapke doen met de kasmadam. Ouders met kinderen zijn dan weer hors elke categorie omdat ze ondertussen ook nog eens hun kroost in het gareel moeten doen lopen.

Zelf ga ik nogal methodisch te werk en volg ik reeds bij op de band leggen van mijn spulletjes een volgorde om mij bij het pakken te helpen. De zwaarste spullen vooraan gevolgd door lichtere spullen. Vlees, vis en flessen bij mekaar. Een trekje waarvan ik vermoed dat ik het van mijn vader heb. Het mooie is dat ik razendsnel en zonder stress, alles in max twee of drie zakken krijg én bovendien tegelijk nog eens kan betalen.

Is passeren langs de kassa voor jou iets van inpakken en wegwezen? Of ga je eerder methodisch te werk?

7 replies

  • Wij winkelen in de colruyt en daar is het anders: ge zet een paar dozen in een lege kar en de kassameneer of mevrouw vult alles netjes in die dozen.

  • Wij maken gebruik van de self scanning in de Delhaize. We laden alles tijdens het winkelen in zo’n groene plastic bak van de Delhaize en moeten, behalve als er controle is, helemaal niks meer inpakken aan de kassa. Lekker makkelijk.

  • Ik ben ook één van de vaste klanten van Colruyt. Je neemt gewoon je plooibakjes mee de winkel in en plaats deze in de te vullen winkelkar. De bediende schikt die netjes in de bakken.

    Dank u wel Colruyt.

  • Ha, ik zet mijn boodschappen ook heel tactisch op de band !! Daarna stapel ik alles terug in de kar, rij ik naar mijn wagen en heb ik daar een wasmand in de koffer staan!! Veel milieuvriendelijker, want ik heb een hekel aan die vele plastiekzakjes die mensen in nen delhaize gebruiken… daar moest boetes opstaan !

  • ik heb een illegale chinees ingehuurd om mijn boodschappen in te pakken. hij houdt alles bij in zijn container.

  • In de States doen ze dat voor jou. Gewoonweg zalig!

Commentaar is gesloten