Westtalent

Gisteren mocht ik de finale van het provinciale rockrally concours Westtalent bijwonen. Meer zelfs. Ik had een all-access pasje weten te scoren als fotograaf. En dat zorgde voor een fantastische avond.

Ik heb heel wat veelbelovende dingen gezien waaronder Jack and Jane met een aantal supermooie covers van o.a. Queens of the Stone Age en Regina Spektor, Steven H. met een kruising tussen West-Vlaamse hiphop en SOS Piet (I kid you not, een kok op het podium!), Low Vertical, Henri Prosper, Kasbar, The Future Dead en natuurlijk de ultrajonge winnaars Steak no 8. Backstage zag je dat de zenuwen gierden, maar op het podium brachten ze de meest psychedelische rock in een vlekkeloze set. En die kon het publiek fel smaken.

Afsluiter van de avond waren de jongens van QuiOui met hun intimistische elektropop. De vorige keer dat ik hen zag, speelden ze in de kleine zaal van Het Entrepot. Nu stonden ze in de grote zaal. Vraag was of hun sound hier tot hun recht zou komen. Ze waren wat gespannen maar brachten het er zeker niet slecht vanaf. Ook nu weer wisten ze het publiek mee te voeren op een fantasierijke stroom van klank. De tweede plaats hebben ze hier meer dan verdiend.

Steak no 8

7 replies

 • Hun myspace (steak no. 8) klinkt niet slecht alleszins … enkel nog wat werken aan een meer duistere en dissonante sound, om het allemaal wat boeiender te houden. toch onontbeerlijk wanneer je deze soort muziek speelt.

 • En Dandy Davy?

 • Viel wat tegen.

 • Jack and Jane speelde slechts één cover hoor. Namelijk die van “queens of the stone age”. De rest was wel degelijk eigen werk!

  Bye

 • Nou ik ben blij dat ik de fotos kan zien: ik stond heel de avond backstage als stagehand. Drums inprikken, podium opvullen met instrumentaria enzo.

  Ik ben trouwens wel bezienbaar op één van de foto’s -> gebogen over de gitaar van Dandy Davy bezig met een microfoon in die gitaar te bouwen (lang haar).

 • Op die andere met één van de gasten van steak no8 die aan ’t crashen is vlak na het optreden ook trouwens. 🙂

 • Geen slechte foto’s! compositioneel zeer sterk. Enkel weinig contrast! Oefening baart kunst!

Commentaar is gesloten