Netsensei

Much Ado About Nothing

3:10 to yuma

Ik heb het altijd wel gehad voor het Wilde Westen. Cowboys en zo. Historisch is het natuurlijk fout om die periode te verheerlijken. De verovering van het Westen leidde immers tot één van de grootste genocides in onze moderne tijd. Ganse volkeren en culturen werden van de kaart geveegd. De ‘native americans’ vechten vandaag nog altijd met de gevolgen van ‘how the west was won’.

Nu. Het mag dan wel een zwarte bladzijde zijn, ze vormde een dankbaar onderwerp voor heel wat filmklassiekers. Natuurlijk de eeuwige spaghettiwesterns van Sergio Leone met de geniale muziek van Ennio Morricone. Tegenwoordig valt het qua westerns eigenlijk eerder tegen. En zie, komt er binnenkort uit? Een remake van 3:10 to Yuma! Hoezee! Jaja, wel een zeer oude klassieker met 1957 begot met Glenn Ford die in zijn tijd de archetypische cowboy neerzette.

Russell Crowe vond ik als gevallen pastoor in The Quick and the Dead van Sam Raimi dan weer nogal tegenvallen. Maar Christian Bale? Wohow! Daar ben ik wel eens naar benieuwd!