Positief/negatief

Kijk, hier wordt een mens dus zo triestig van hé! Gisteren nog gevierd als een held, vandaag niet meer dan een afvallige. Vinokourov is betrapt op bloeddoping! Voor de niet-ingewijden: bloeddoping is bloed met een hoog hematocrietgehalte aftappen (bv. bij een hoogtestage), bewaren en vlak voor een wedstrijd terug toedienen. Het effect mag er duidelijk zijn. Bloeddoping is uiteraard opspoorbaar én verboden.

Toen ik gisteren naar het tourjournaal keek, had ik hetzelfde gevoel als bij Landis vorig jaar na zijn fantastische remonte: te mooi om waar te zijn. Na de pech van de voorbije weken leek het mij net iets te fantastisch dat hij zo kort op elkaar twee ritten won, zo laat nog in de tour. Met – naar verluidt – goed dertig draadjes in zijn knieën.

Na al die tijd zou een je inderdaad denken: ze hebben het eindelijk geleerd. Duidelijk dus niet. Nochtans vind ik de koers een schone sport. Coureurs die afzien, heldenstrijd, heroïek, bloedend de eindmeet overkomen,… je weet wel. Veel meer nog dan bij het voetbal. Het is maar logisch dat Astana zich terugtrekt. Daarmee verliezen ze ook Klöden en Kashechkin uit de top tien in het klassement. Jammer, jammer, jammer. Waarom kan het allemaal niet proper?

4 replies

  • In elke sport is doping aanwezig. Wielrennen is alleen de sport met het meeste aandacht en de meeste controles. Kijk naar het tennis, daar is waarschijnlijk bij de groten evenveel doping (andere vormen dan wel) aanwezig maar die worden alleen een half uur voor de wedstrijd gecontroleerd. Niet tijdens de voorbereiding.

    Ik zal nog steeds graag naar het wielrennen blijven kijken, omwille van de heroïek en de strijd maar ik besef al langer dat het niet proper gebeurd. Wat niet weet, niet deert en daar neem ik wel vrede mee.

  • Laat ons terug gaan naar de tijd dat ze van café naar café reden en de enige doping een trapist was!

  • Matthias

    24 juli 2007 at 10:26 pm

    Of lood in de bidon om sneller te zijn in de afdaling.

  • Ik meen me iets te herinneren van een Rodenbach met twee rauwe eieren.

Commentaar is gesloten