Netsensei

Much Ado About Nothing

Bloedprocessie

Naar jaarlijkse gewoonte was er vandaag de Bloedprocessie. Brugge’s Mooiste. Het is een fijne brok traditie die goed is voor een middagje vertier en heel wat kijklustigen weet te bekoren. Dat gaat dan van Japanse toeristen tot trotse grootouders die langs de kant van de straat in een opvouwzeteltje toekijken hoe hun kleinkinderen meedefileren.

Wij hadden een plaatsje op de Markt weten te veroveren. Beter zelfs: de muurtjes daar zijn een ideale zitplaats en je hebt er een magnifiek uitzicht boven het volk voor u. Het inderhaast gehaalde ijsje van Da Vinci en het droge weer waren de kers op de taart terwijl we de stoet van begin tot einde passeerde.

Mwah, ik had dit jaar mijn Nikon niet bij. Een beetje jammer. Nu ja, ik hen nog foto’s van de voorbije jaren. En de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat de stoet nu ook niet zó heel erg uitblinkt in vernieuwing dat ze een persoonlijke, jaarlijkse uitgebreide fotoreportage rechtvaardigt. Maar dat zijn dan ook my 2 cents.