Egbeeeert!

Daarjuist zijn we naar Comedy@Worx geweest. Een jobevent van SD Worx vermomd in een Comedy kleedje. De jobs die ze daar presenteerden waren uiteraard veel te hoog gegrepen, maar ik heb tenminste Xander Derijcke zien optreden. En er was ook een ludieke rondleiding in de kantoren. Al bij al zijn we het daar al vrij snel afgetrapt.

Daarna zijn we nog een frietje gaan stekken bij het Kattekwaad. Onderweg kwamen we een paar jongetjes tegen die snoep verkochten voor school. Het ging om van die grote spekken lekstokken. Dus Webster en ik hebben dan maar elk vijf stuks besteld. Moesten het frangipankoeken, kalenders of andere prullaria geweest zijn, ik denk dat ik niet zo rap had geplooid.

Tenslotte hebben we de laatste aflevering van Peking Express gezien. Ik ga dat ‘Egbééééért!’ geroep missen, jong! En natuurlijk was het ook bijzonder spannend en al. Met een nek-aan-nekrace en zo. Diegene die willen meedoen voor een vijfde reeks, daarvoor moet je op de VT4 website zijn. Stel dat het de volgende keer in Afrika is? Hoe gaan ze dat organiseren? In de brousse rijden nog minder auto’s dan in Zuid-Amerika! Of ’t zou zijn dat het met een kar of zo is. Peking Express: Noord-Amerika leek mij dan weer té voor de hand liggend. Peking-Express: Australië is ook nog een goeie kanshebber! Ik ben benieuwd…

6 replies

 • Achteraf zag ik ook de aankondiging voor de volgende reeks. Australië leek mij dan wel een heel interessant continent om te bezoeken. Afrika zou ik niet zo meteen kiezen (noord, zuid, oost, west?), en het Midden Oosten al zeker niet. Moest men voor Australië kiezen dan lijkt het mij natuurlijk iets minder moeilijk, aangezien de meeste Nederlandstaligen ook wel een aardig mondje Engels kunnen.

 • Waarom niet het Midden-Oosten? … Ze moeten dan wel Irak vermijden, dankzij de Westerse wereld, maar voor de rest …
  Bijvoorbeeld van Egypte tot in Pakistan … Via Israel, Jordanië, Libanon, Syrië, Turkije, Armenië, Azerbaidjan, Iran, eventueel nog Turkmenistan, Pakistan …

  Lijkt mij veel boeiender dan Australië … wil je echt wekenlang hetzelfde lege landschap zien? In het Midden-Oosten meer dan genoeg auto’s en steden en vriendelijke, zeer gastvrije mensen!

 • Oh ja, en een grote variëteit aan prachtige landschappen en culturen!
  Wat stelt Australië daar tegenover? Aboriginals en surfen … spannend.

 • Point taken. Dat lijkt me inderdaad nog wel een leuke trip te kunnen zijn! In de voetsporen van Alexander bijvoorbeeld…

 • ’t Zijn gastvrije mensen, maar gaan twee liftende vrouwen daar zomaar met een trucker mogen meerijden?

 • tgoh, in Iran zal da wel moeilijker zijn, ma in de rest van die landen geen probleem

Commentaar is gesloten