Ciro’s

Gisteren zijn we beland in de Ciro’s. Jef Geeraerts, Vincke en Verstuyft achterna. Gelokt door wat naar het schijnt het beste vlees van Antwerpen te zijn.

Eerste verrassing: het restaurant blijkt vlak achter de hoek te liggen om nog geen 200 meter van mijn deur. Als dat nu eens geen luxe is!

Tweede verrassing: het interieur, zoals aangekondigd, dateert ruim uit de vorige eeuw. De chic uit de jaren 60, 70 zowaar. Net zoals het publiek overigens. Wij waren als twenty-somethings nog maar net uit de doeken vergeleken bij de andere restaurantgangers. Nu, de sfeer was van die aard dat ik mij inderdaad goed kan voorstellen waarom Geeraerts zijn hoofdkarakters zo graag regelmatig hier op restaurant laat gaan.

We begonnen met een aperitiefje. Tweemaal martini met een schijfje citroen en een kers in. Very classy! Eerste puntje van kritiek: ofwel dronk ik te traag om ervan te genieten, ofwel was de hoofdschotel te vlug klaar. Maar tussen mij en mijn martini komen is zo’n beetje not done.

Gelukkig maakte de hoofdschotel veel goed. Een saignant steak Ciro’s saignant met béarnaisesaus en een rood huiswijntje. De geruchten waren inderdaad niet gelogen. Het vlees was mals als boter, perfect gebakken en overheerlijk. De béarnaisesaus was zonder overdrijven één van de fijnste zoniet de beste die ik mocht proeven. Ook de huiswijn mocht er zijn. De diepvriesfrietjes waren wel een minpunt, maar voor jonge junkfoodsnaken zoals wij is dat eerder haarkloverij. Kortom, lekkerbekkerij die hetzelfde niveau haalt als pakweg de Siphon in Brugge.

Al dat lekkers komt natuurlijk wel tegen een prijs. Met dit restaurant gingen we even ons boekje te buiten. De gemiddelde jongere zal er niet zomaar even biefstuk friet gaan eten. maar voor één keer op het jaar of bij gelegenhied is dit zeker de moeite waard om eens te doen.

7 replies

 • in Damme.

  hoeveel was die prijs dan wel?

 • Klinkt interessant! Misschien volgende keer is proberen (als ik het niet vergeet).

 • ’t was inderdaad lekker!

 • De Siphon (in Damme, idd Lotje) is een goede zaak qua prijs/kwaliteit daar gaan we niet over discussiëren. Over de Ciro’s in Antwerpen kan ik nog niets zeggen omdat ik daar nog niet gegeten heb, maar ik ga het ooit toch eens proberen (als culinair liefhebber). Maar afgaande op je recensie lijkt het me nu toch wel niet iets om aan te prijzen om zo “één keer op het jaar” te gaan eten. Uitdagend lijkt het me niet met Steak Béarnaise als hoofdschotel (of verwacht ik culinair te veel van jou ?), kwalitatief evenmin een hoogtepunt (zelfs de Antwerpse brasserie waar ik 3 dagen in de week de dagmenu ga eten snijdt haar frieten zelf) en als je zegt dat je qua prijs je boekje te buiten bent gegaan (een kwalitatief goede biftec-frit in de gemiddelde brasserie kost 15 euro en ik zie dat ze zelf signaleren dat hun gemiddelde prijs op 25 euro ligt, gok ik dat je ergens daartussen -20 euro- bent geeindigd) lijkt een combinatie van deze factoren mij niet meteen te overtuigen. Maar enfin ja, het belangrijkste is dat ge naar eigen normen goed hebt gegeten.

 • Matthias

  26 april 2007 at 8:16 am

  Uiteindelijk betaalde ik rond de 30 euro.

  Wel, spectaculair of uitzonderlijk is de maaltijd niet. Maar qua bereiding steken ze wel met kop en schouders boven de rest uit als het om deze klassieke schotel gaat.

  Als in rekening gebracht is het veel geld voor een dagdagelijkse schotel. Maar je krijgt er wel waar voor. Vandaar: enkel iets wat je bij gelegenheid eens wil proberen.

 • met diepvriesfrieten?
  nee, bedankt.
  geef mij dan maar de siphon voor filet pur of de kallebasse voor lamskroontje. da’s pas lekker en z’n geld waard.

 • niks diepvries – frietjes in de Ciro’s!

  frietjes worden er vers gesneden en gebakken, ik kan het weten !

  en steak béarnaise is geen dagschotel, wel een klassiek gerecht uit de kaart!

  en als je liever koude sausjes hebt, is er steak Ciro’s met 5 verschillende koude sausjes allemaal vers gemaakt!

  dagschotel bij Ciro’s heb je ook rond de 10 euro

Commentaar is gesloten