Fiets

Ik denk dat ik mijn oud wrak eens ga inruilen voor een spiksplinternieuw model. Zo’n eerstehands fiets recht uit de fabriek. Of zoiets. Ik heb immers altijd al op tweedehands fietsen rond gereden. Tot voor een jaar of twee leverde mijn fietsenboer degelijk werk af. Als ik al panne had dan werd dat prompt gerepareerd. Alleen, met mijn huidige fiets is het niets dan miserie. Dynamo’s die eraf vallen, een zadel dat loszit,… En telkens ik hem binnen doe is het na drie weken weer van dattum. Niemal wieder en zo.

Nu wil het toeval dat ik een kortingsbon van 70 euro voor een fiets van 250 euro uit Dreamland op zak heb (dank u voor het uitknippen, schat!), en vanmiddag ben ik even een kijkje gaan nemen. Mooi ding, daar niet van. Maar je weet hoe dat gaat: is zo’n tweewieler wel degelijk genoeg? ’t Is dat ik niet na een paar maand opeens door mijn kader wil zitten of zo. Nu ja, er zit twee jaar garantie op en ik moest hem sowieso bestellen (zonder aankoopverplichting, mind you!) dus dat ik heb dan maar gedaan. Met een beetje geluk wordt hij volgende week geleverd. Dan kan ik nog altijd de knoop doorhakken.

6 replies

 • Testen hebben laten uitschijnen dat fietsen uit grootwarenhuizen en zo van slechte kwaliteit zijn. Ik zou toch naar een echte fietsenboer gaan!

 • Matthias

  1 april 2007 at 2:16 pm

  Welja, dat ben ik volgende week van plan. Ik ga dan eens bij de boer van mijn sjoe gaan kijken. Die schijnt degelijke fietsen te verkopen…

 • Tip: een naafdynamo heerst zowaar! Geen miserie in de regen, goed zichtbaar en geen flikken die merken dat je licht niet brandt net tijdens regenachtig weer.

  Wat dacht je van een vouwfiets?

 • geen vouwfiets ze

 • Ik heb vorig jaar ook mijn studentenfiets afgeschreven en bovendien geïnvesteerd in een nieuwe fiets. Ik had schoon genoeg van steeds maar te kampen met falende lichten, platte of lossende banden en aflopende kettingen.

  Iedereen die iets wist van aan fietsen werken, onder andere een kameraad die geregeld fietsvakanties van 1000 km plus doet, raadde mij absoluut aan om een deftig merk te kopen en geen grootwarenhuis-fiets.

  Keuze is gevallen op de Norta-Survival en heel erg content van … Goede prijs-kwaliteitverhouding.

  En idd een naafdynamo is super, alleen is die enkel voorzien voor mijn voorlicht, mijn achterlicht is nog altijd “powered by Duracell”.

  Kies goed en rijd met een paar modellekes eens rond voor je definitief beslist. heel belangrijk!

 • Matthias

  2 april 2007 at 5:52 pm

  Mja, volgend weekend eens gaan kijken. Merci voor de tips, trouwens! Een vouwfiets lijkt me een dure affaire te worden. En ik ga die ook nergens mee naartoe sleuren.

  Gewoon een treffelijke fiets, moet volstaan 🙂

Commentaar is gesloten