Y. J. D. en N.

Waarom roept het optreden van Yves en Johan bij Debby en Nancy zoveel controverse op? ’t Was inderdaad niet het meest diepgravende interview, maar ik was verdomd entertaining om te zien hoe ze alleen maar konden volgen in de logica van Peter en Stany.

Het dipje vond ik juist dat ze Jean Marie Dedecker hadden laten aanrukken als ‘piratenkapitein’. Oké, de analogie smeekt om juist hém uit te nodigen. Maar toch.

Verder vind ik het vrij grappig om te zien hoe allerlei opiniemakers nu discussiëren of het ‘gezag van de minister-president’ is aangetast. Boo on them, I say! If anything, dan is het wel dat Johan en Yves na zondag alleen maar populairder werden. Niet dat dat nu een open verklaring van mijn kiesintenties is. Natuurlijk is het nog maar de vraag wat dat gezag dan zoal moet inhouden of waar ze in de fout zijn gegaan. Zich verlagen tot het niveau Dedecker – genre in belachelijk matrozenpakje de studio ingesleept te worden – kan alvast niet de bedoeling zijn, en dat hebben ze volgens mij goed weten te vermijden zondag.

Ach, ’t is natuurlijk nog maar eens zo een muggenzifterij over grenzen al.

3 replies

  • Hoewel ik een probleem heb met politici die de meest idiote dingen doen op TV en er hun werk voor laten vallen, vond ik het zondag echt zalig. Op zich zie ik er weinig problemen in: ze hebben zich niet laten verleiden tot het maken van een politiek statement, zaten er gewoon als BV’s, en ik voelde gewoon aan dat het Dedecker moest zijn die hen kwam redden. Zalig gewoon!

    In De Standaard heb ik trouwens gelezen dat Leterme niet zo goed zag en eerst dacht dat het Walter Capiau was ipv JMDD 😀

  • ach ja, televisiemakers weten ook dat er verkiezingen aankomen en dat politici dan meer bereid zijn bepaalde genante dingen te doen dan anders …

  • idd, tis ook geen toeval dat Verhofstadt net voor de “sperperiode” een gratis fotoboekske over zichzelf uitbrengt 🙂

Commentaar is gesloten