Heroes

Hm. ’t Is niet wat ik ervan verwacht had. Anders. Dat wel. Ik weet niet goed wat ik er van moet denken. Mensen met superkrachten, dat hebben we al eens gehad. Maar nu gaat het om gewone mensen met hun eigen problemen. Een mooi uitgangspunt. Alleen qua uitwerking vond ik het vreselijk filosofisch bij wijlen. En écht veel tempo zat er nu ook niet in. Integendeel. Ik had het gevoel dat het vreselijk traag vooruit ging. Bij momenten vond ik het zelfs nauwelijks te volgen.

’t Was natuurlijk de pilot en die werpt altijd meer vragen op dan dat die er beantwoordt. Alleen worden er hier wel serieus wat verhaallijnen geopend en is er een grote spanningsboog gecreeërd. Ik hoop dat de schrijvers de verwachtingen kunnen inlossen. Ergens hoop ik dat de episodes toch ook wel een beetje afgesloten gehelen zijn. Cliffhangers zijn best wel leuk. Maar ik heb geen zin om net als bij Lost weer aan het lijntje te worden gehouden.

Ik kan dus alleen maar zeggen: come and see next week.

5 replies

  • Druivensuiker » Heroes
  • Zelf zit ik ondertussen aan episode 17 (18 komt deze week uit in de US) en het wordt zeker beter. De pilot is inderdaad wat traag, maar het is geen Lost V2. De schrijvers lijken met Heroes goed te weten waar ze naartoe willen.

  • De pilot is inderdaad wat traag. Ik heb tot nu toe de eerste tien afleveringen gezien en de vaart komt er snel genoeg in. 🙂

  • Ik kan alleen maar bevestigen wat Suiadan en CraHan zeggen: het wordt beter. Ik zit aan episode 7 of 8 en deze serie is alvast plotvaster dan Lost en visueel aantrekkelijker dan 4400.
    Nu, make up your own mind. Veel hangt natuurlijk af van persoonlijke smaak. En daar valt, in tegenstelling tot Chubby Checkers motto, niet veel over te twisten!

  • Inderdaad, het is afhankelijk van smaak. Ik zit aan episode 9 en zoals lamazone zegt is het stukken beter dan Lost. De vaart zit er wel in, maar de serie van 2007 op het Vlaams scherm vind ik het niet. Voor mij persoonlijk, al zal dit ook wel afhankelijk van smaak zijn, zal dit Battlestar Galactica worden, waar ze later deze maand mee beginnen op VT4. En ik was aangenaam verrast dat de Focus Knack mijn mening in deze deelde (samen met Sopranos de beste serie met een 9/10).

Commentaar is gesloten