Netsensei

Much Ado About Nothing

Ubuntu versus iBook

Als ik nog even mag doorneuten over Ubuntu op mijn iBook. Hoewel mijn eerste indrukken positief waren, heb ik ondertussen enkele ergernissen ontdekt.

  • Rechtermuisklikken zit er – uiteraard – niet in. Ik moet mij behelpen met F11 en F12 om mijn muisknop te emuleren. Afijn, ik ben al blij dat het überhaupt mogelijk is.
  • Mijn keyboard is een azerty versie van de standaard apple lay-out. Qua zeldzame varieteit kan dat tellen. Logisch gevolg is dat niet alle toetsen/combinaties doen wat ik zou willen.
  • Om de één of andere reden wordt mijn iBook zeer snel warm. Iets wat ik niet ondervind in OSX. Ik ben dan nog maar gewoon aan het surfen. Wat als ik er eens wat harder werk op wil presteren? Ik had zelfs gehoopt om Beryl aan de klap te krijgen. Dat zou een aanslag betekenen. Niet direct een optie dus.
  • Mijn grootste ergernis is de kapotte suspend functie. Klap ik mijn laptop dicht, dan krijg ik die nadien niet meer terug wakker wanneer ik ze terug open. Naar het schijnt werkte die wel in Dapper. In Edgy dus niet. Bijzonder jammer!

De eerste twee ergernissen vallen nog wel zelf op te lossen, maar de laatste twee… daar heb ik toch niet zo heel veel support over gevonden. Er zijn wel bugreports over, maar het is niet alsof de developers van Edgy daar veel gevolg aan schijnen te geven.