Apple galore

In the grand scheme of things dat ik momenteel voor sta, heb ik vandaag een nieuwe stap genomen en mij een aantal Apple goodies voor mijn iBook G4 gekocht: een keyboard en bijhorende mighty mouse.

Waarom? Sinds ik hier pc-loos op mijn studio zit, is mijn laptop mijn laatste reddingsboei. Een trackpadje en laptoptoetsen vind ik absoluut niet aangenaam om avond na avond mee te werken. Zodoende.

Geniet u even mee…

Apple gadgetsApple gadgets

Dit blogpostje is het eerste wat ik typ op mijn nieuwe Apple duwding en ik moet zeggen dat dit mij héél erg bevalt qua ergonomie. Omdat het bord nauwelijks randen en ultraslim is, heb ik het gevoel dat mijn handen over de toetsen zweven. Een bijzonder aangename gewaarwording.

De muis bevalt mij iets minder. De grote drukknop is nogal wennen en het scrollwieltje in het midden voelt o zo frèle en breekbaar aan. Al bij al voelt dit nog altijd superieur aan goedkopere muizen uit de mediamarkt dus klagen doe ik alvast niet.

O ja, ik heb gekozen voor de USB uitvoering. Bluetooth en geknoei met batterijen zag ik hélemaal niet zitten. De plus is trouwens dat het toetsenbord nog eens over twee USB uitgangen beschikt. Ideaal dus om de muis op aan te sluiten en de USB poorten op de laptop minimaal te benutten.

11 replies

 • Ik hoop weldra je voorbeeld te kunnen volgen!

 • En het eendje? Ook een usb-aansluiting? 🙂

 • Was je mijn aanbod vergeten van m’n Apple Keyboard?

 • Matthias

  5 maart 2008 at 12:14 am

  @Toine: oeps! *dang* Geen erg. Je had toch zo’n curvy geval. Niet? Dat zie ik eerlijk gezegd al een stuk minder zitten. Ik moet toegeven dat dit toetsenbord één van de beste is waar ik al op heb gewerkt…

 • leuk leuk leuk! 🙂

 • Nice, maar nog steeds crapple … :p

 • Wat een schattig eendje! 😉 Het toetsenbord vind ik erg mooi. De muis, tja, ik weet niet of ik daaraan zou kunnen wennen.

 • Het was inderdaad een curcy geval, volgens mij heb je een goeie ergonomische keuze gemaakt tussen de twee.
          

 • Matthias

  6 maart 2008 at 10:18 am

  @toine: ik denk niet dat ik snel zou willen ruilen. Ik heb er gisteren nog even een tekst op getikt: een waar plezier. Ik had ook even getwijfeld tussen qwerty/azerty (haakjes! code!) maar uitendelijk toch voor azerty gegaan.

 • Gelijk heb je dat je afblijft van draadloze toestanden. Ik ben sinds een jaar de enigzins "bedrogen bezitter" van een draadloze muis en toetsenbord. Regelmatig blijf je op je honger zitten als je batterijen weer eens een laadbeurt nodig hebben. Ook heb je dan al een week een weerbarstig toetsenbord en onwillige muis …
  Alfblijven van draadloze keyboards en muizen zou ik zo zeggen.

 • Ik heb hetzelfde toetsenbord en dezelfde muis (tja, standaard op de iMac :-))  Van dat toetsenbord ben ik tevreden, maar dat bolletje is inderdaad een merde. Na 2 maanden begon het te blokkeren. Wel leuk dat die grote knop richtingsgevoelig is.

Commentaar is gesloten