160

Wa-hoe? 160 euro’s om voor Rock Werchter? Is dat niet een beetje héél erg duur? Da’s een prijsstijging van goed 25%! En dan zit daar nog geen camping en al in!

De Schuur vertelde aan De Standaard dat het te maken had met de hoge gages van de artiesten. En – toegegeven – de line-up van dit jaar bevat toch wel enkele Grote Namen. Maar volgens de Schuur mag de prijs geen bezwaar zijn omdat andere festivals zoals Roskilde nóg meer kosten.

Kijk, we leven hier nog altijd in België. Een kikkerlandje. En we hebben hier een festival waar we trots op mogen zijn. Maar omdat nu zo duur te maken dat de Vlaamse Jeugd dat niet meer kan betalen? ’t Is nu al een vre-se-lijk commerciëlen boel. De Schuur doet natuurlijk wat hij wil.

6 replies

 • Wet van vraag en aanbod. Wij gingen eventueel eerst gaan, maar ons budget kan dit momenteel niet echt aan. Dus njet voor dit jaar.

 • Met alle respect, maar als je Rock Werchter vergelijkt met gelijkwaardige evenementen in het buitenland is het hier nog altijd spotgoedkoop.

  Die 28 euro is volgens mij ook niet zo overdreven, als je kijkt wat de jeugd soms op een weekend uitgeeft aan fuiven, drank en sigaretten.

  Iedereen wil naar Rock Werchter gaan, en iedereen wil de beste artiesten zien, maar als Metallica wil komen en 1 miljoen USD vraagt moet er een keuze worden gemaakt. Of Metallica, of de stampefreters uit Zimbabwe.

 • Matthias

  15 februari 2007 at 4:38 pm

  En gelijk heb je! Ik vraag mij echter af of Rock Werchter écht wel te vergelijken valt met Glastonbury, Roskilde en anderen zoals de Schuur dat doet? Dan is RW waarschijnlijk de goedkoopste.

  Ik blijf het anderszijds waanzinnig veel geld vinden voor die vier dagen…

 • tis gewoon 1 grote geldklopperij van Schueremans en z’n Amerikanen! Reken bij die 160 nog eens 20 euro camping, dan zit ge aan 180 euro, alleen al om binnen te mogen!! Tis grote RIP-OFF, want de groepen in de tent & hoofdpodium spelen tegelijkertijd & ge kunt dus zowiezo al de helft vd groepen niet zien! Om de mensen te ‘verplichten’ een combi-ticket te kopen, zetten ze dan alle groepen van dezelfde stijl op verschillende dagen. Mij zien ze niet meer op Werchter, ik walg ervan! Metallica pik ik wel eens mee in de concertzaal.. Geef mij maar Graspop met betere muziek, betere sfeer en lagere prijzen!

 • Go Rodenbach!
  volledig akkoord 😉

 • Pokkeduur gewoonweg, pure afzetterij.

  Maar ja, ge moet maar zo zot niet zijn van te gaan hé 🙂 Als er geen deftige terugval is in aanwezigen, zal de prijs niet al te snel dalen.

Commentaar is gesloten