Netsensei

Much Ado About Nothing

Koetong

Vanmiddag hebben we koetong gegeten. Lang geleden dat ik dat nog gegeten heb. Eigenlijk eten we zo’n ‘specialekes’ niet zo vaak meer. Dat deed mij denken aan ‘de jeugd van tegenwoordig’, dat programma op VT4 waarbij jongeren een aantal weken logeren op internaat uit de jaren ’50: daar krijgen ze ook ‘slachtafval’ op het bord. Nu ja, slachtafval: ik zie nog zo hoe mijn vader vroeger af en toe thuis kwam met een varkenspoot of met varkenshersentjes. En dingen zoals lever eten we tegenwoordig ook al véél te weinig.

Als je naar de Delhaize gaat met dat in het achterhoofd, dan merk je al snel dat in het aanbod eigenlijk verschraling troef is. Nu zijn kip, cordon bleu, gehakt, kalfslapje, steak,… allemaal lekkere dingen, maar het eten van onze grootouders en ouders, dat zal je er zo rap niet meer terug vinden.

Jammer eigenlijk, sinds kort begin ik mij stiekem af te vragen of de dingen, waar ik vroeger als kind van walgde, eigenlijk toch niet zo slecht zijn als ik ze mij voorstelde. Want, laten we eerlijk zijn, het vlees van een bickyburger of een pitta is nu ook niet bepaald topkwaliteit te noemen.