Netsensei

Much Ado About Nothing

Batterijpijn

Lees ik zojuist op Tweakers.net dat Apple zo’n 1,8 miljoen batterijen terugroept nadat er negen gevallen van brandwonden en oververhitting zijn opgedoken. Het gaat om 1,1 miljoen batterijen binnen de V.S. en 700.000 daarbuiten. Allemaal geproduceerd tussen 2003 en 2006. De waarschuwing komt van de CPSC.

Aangezien mijn iBook nét een jaar oud is kan die zo’n batterij bevatten. Dan maar de even gecontroleerd… en ja hoor! Ik heb een batterij met modelnummer A1061 en serienummer 3K523. Als ik het juist is dat zo’n “gevaarlijke” batterij. In het afgelopen jaar heb ik inderdaad willen merken dat mijn laptop wel eens flink warm durft te worden. Maar dat leek mij niet zo heel erg abnormaal. Er wordt al jaren gewaarschuwd om – ondanks de naam – je laptop niet op je schoot te zetten tijdens het werk.

Enfin, ik zou dit dus kunnen negeren. En toch ga ik morgen even informeren over een vervanging: een gratis nagelnieuwe, verse batterij in ruil voor eentje die een jaar oud is, is een win-win situatie. Ik kan het leven van mijn iBook dus wat rekken wat de batterij betreft. Zeker nu de garantie verstreken is.

Hm…

Meer informatie op de Apple website.