Netsensei

Much Ado About Nothing

Stok in het hoenderhok

’t Is weer van dattum: veel blabla voor wat gebakken lucht. Voelen we ons geschoffeerd? Absoluut. Maar dat ze in het buitenland al langer een apart beeld van ons hebben: da’s geen geheim. Waren we sinds 1996 een land van kinderverkrachters, dan zijn we dus nu een veilige haven voor jihadi’s en extremisten van gelijk welke slag.

Dat Paul Belien een stokebrand is, is ook al langer dan vandaag geweten. De man heeft anders toch maar mooi weer de stok in het hoenderhok gegooid: een artikel in De Standaard van vandaag en een zoveelste internetrel bij lvb tussen links en rechts. Voor minder zou je je pantoffel naar je monitor gooien.

En toch ben ik niet geneigd om mij in de discussie te gooien want uiteindelijk preken we vooral voor eigen kerk. Opiniemakers zoals Bret Stephens overtuig je daar niet écht mee. En ondertussen zijn de stereotype beelden over ons land voor de modale lezer van The Wall Street Journal en The Washington Post Times nog maar eens bevestigd. Mij lijkt het interessanter om repliek te geven in de kranten in kwestie. De modaliteiten om zoiets te doen zijn er eenmaal. Enfin ja, of ’t zou iemand moeten zijn de nodige morele autoriteit die kracht van antwoord kan bieden…