Felixpakhuis, Felixarchief, Felixfeest

Dit weekend opende het gerenoveerde Sint-Felixpakhuis voor het eerst zijn deuren voor het grote publiek. Het Pakhuis, een beschermd monument, huisvest onder andere het pas verhuisde Stadsarchief (nu Felixarchief) en een filiaal van de Openbare Bibliotheek. Voor de duidelijkheid: het archief opent zijn deuren pas begin oktober wanneer alles terug op zijn plooi is gevallen. Dat alles ging samen met heel wat festiviteiten, rondleidingen, optredens van bekende antwerpenaars, toespraken en recepties. Als nieuwbakken ‘bewoner’ van het gebouw was ik er uiteraard bij. Op zaterdag vond ik even de tijd om met mijn D50 rond te dwalen en enkele sfeerbeeldjes te maken…

felixfeest

felixfeest

felixfeest

felixfeest_flickr_5

Het was de eerste keer dat ik er met mijn toestel in full force gebruikte. De foto’s die wél gelukt zijn, zijn vooral gelukstreffers. Fotograferen is duidelijk niet zo eenvoudig en zal mij nog wat oefening en moeite kosten…

One reply

  • En ik was niet eens uitgenodigd! 😉
    Sfeervolle beelden, vooral die derde foto.
    Ik heb nu eindelijk ook een D50 kit kunnen bemachtigen maar verre van tijd gehad om al deftig te gaan uitproberen..
    En vind je dan al es een beetje tijd, dan zit het belgische weer wel tegen 🙂

Commentaar is gesloten