Netsensei

Much Ado About Nothing

Keulen

Keulen vat ik samen in enkele woorden: Peter’s Brauhaus,

[tag]Kölsch[/tag]

, Schweinehaxen, Dom, Chocolademuseum, terrasjes, rondleidingen,… Het was beestig. Het is de tweede keer dat ik nog maar in Duitsland terecht kom and I like it a lot. Wat mij opvalt is de properheid die ze daar aan de dag leggen. Je merkt dat bijvoorbeeld aan het landschap. Hier staat alles kris kras door elkaar gebouwd. Vaak verkrot en zonder veel zorg. In Nederland is het tegendeel waar. Maar daar is alles zo volgebouwd en gepland dat niets nog natuurlijk lijkt. En dat komt vreselijk benepen over. [tag]Duitsland[/tag] is gewoon de gulden middenweg: een glooiend landschap met velden, hier en daar een kerktoren onder zo’n typisch dorp uit de streek. Alles ziet er gewoon ‘af’ uit. Keulen zelf is dan weer platgesmeten in de oorlog. Daar hebben architecten handig van gebruik gemaakt: de stad is één groot experiment van post-moderne architectuur. Op de Dom na is er niets er écht ouder dan 50 jaar. Of het zijn de vele kerken die gereconstrueerd werden.

Enfin, foto’s van de trip naar [tag]Keulen[/tag] van afgelopen vrijdag vind je via mijn flickrding.

P.S. Waar zo’n reis allemaal niet goed voor is: het plafond van Peter’s Brauhaus doet nu dienst als mijn nief banner. Huzzah!