Netsensei

Much Ado About Nothing

Systematisch

Momenteel tref ik voorbereidingen om Ubuntu een plaatsje te geven op mijn desktop thuis. Geen eenvoudige zaak, zo blijkt. Ik heb op mijn IDE drive een Ext2 partitie van 10Gb tjokvol data die eerst gemigreerd moet worden naar een Ext2 partitie op mijn SATA drive. Daar heb ik immers nog 45Gb unallocated space op reserve.

De voorwaarde is dat ik ook nog in windows aan mijn data kan. Tot op heden gebruikte ik daarvoor zonder problemen de Ext2 IFS driver. Maar toen ik gisteren de nieuwe Ext2 partitie op mijn andere drive aanmaakte, gaf dat problemen: windows en de driver weigeren mij botweg toegang tot de nieuwe ruimte hoewel die mooi in mijn Windows verkenner verschijnt. En de diagnostische tool kon mij ook niet vertellen wat er mis was.

Momenteel ben ik zo’n beetje aan mijn allerlaatste alternatief bezig: de overige 2 NTFS partities op de SATA schijf naar vanachter schuiven en vooraan een Ext2 partitie aanmaken. Kwestie van problemen met fysieke locatie op de schijf te elemineren.

Als dat niet lukt heb ik nog twee opties en géén van beiden zijn aantrekkelijk: a/ ofwel toegeven dat ik de nieuwe partitie énkel nog in Ubuntu kan uitlezen of b/ kiezen voor *gasp* FAT32. Zowat het slechtste, traagste en meest instabiele bestandssysteem dat er is, maar dat wel toegankelijk is onder windows als linux.

Hmpf.