Lichtjes!

Bon. Ik heb mij enkele dagen niet bezig gehouden met mijn PHP projectje. Bewust, want na mijn rant wilde ik even enkele dingen op een rijtje zetten.

Vanmorgen, tussen het moment van ontwaken en het moment dat ik op het werk zit, kreeg ik opeens enkele ingevingen. Features die ik wil, nee moét, implementeren, een beter zicht op hoe ik de data wil modelleren en hoe ik mijn applicatie wil opbouwen, hoe ik vanop dit punt zou kunnen verder werken.

Over dat laatste gesproken, ik bouw mijn project nu in opdracht. Dus met een beperkte featureset en in een bepaalde richting. Wat ik nu ga doen is dit afwerken en dan kijken hoe ik het zo kan ombouwen dat het uitbreidbaar en beter herbruikbaar wordt.

Nu nog alles zo snel mogelijk op papier krijgen voor ik het vergeet!

One reply

  • Een tijdje geleden ben ik ook begonnen aan een soort van herbruikbaar framework. Ik kan niet goed opmaken of wat jij wil bouwen volledig overeenkomt met waarmee ik bezig ben, maar misschien zijn er wel gelijkenissen.
    Mijn idee is gegroeid nadat ik voor een website invulformulieren (webforms) wou implementeren, waarbij data in een database opgeslagen en veranderd moest kunnen worden. Omdat ik niet iedere keer het wiel opnieuw wou uitvinden als ik een nieuwe tabel/form aanmaakte ben ik begonnen aan een soort van framework dat alle dingen zoals afhandelen van een post/get na het submitten van een form, wegschrijven in een database, data ophalen uit een database en tonen in een form of tabel, … automatisch doet. Bij het aanmaken van een nieuw form moet ik enkel een klasse aanroepen en voor de rest enkel wat configureren.

Commentaar is gesloten