Netsensei

Much Ado About Nothing

Amnesie

The devil farts in my general direction, yet again!. Dat gevoel had ik zo’n beetje vrijdagmiddag toen ik mijn externe harde schijf onzacht met de grond zag kennis maken. Ik was iets te zenuwachtig en nu betaalde ik er de prijs voor. Het resultaat was er dan ook naar: het zaakje weigert alle dienst en maakt een vreemd tikkend geluid bij opstart.

Die is dus afgeschreven. Het erge is dat ik op die schijf flink wat van mijn emailarchieven (Bruggelink correspondentie, paswoorden,…!) bewaarde. Om nog maar te zwijgen van zaken zoals ontwerpen voor websites en zo. Nu heb ik wel verspreid links en rechts gedeeltelijke backups, maar ik ben er redelijk zeker van dat ik een kruis mag maken over het gros van de data. Dom, dom, dom!

Nu was ik al een tijdje een backup strategie aan het uitplannen maar had ik die nog niet in de praktijk kunnen omzetten. O ironie! Nu ja, niet getreurd want het is ‘maar data’. Het is niet de eerste keer dat ik een schijf met bijhorende data kwijt geraak. En altijd kwam ik het te boven. Nu kan ik wel niet zonder een externe schijf, dus heb ik mij gelijk in de Mediamarkt dezelfde dag nog een nieuw exemplaar aangeschaft: een LaCie schijf van 160Gb. Dubbel zoveel opslagcapaciteit als zijn voorganger! Mjam! Straks Portable Apps installeren en weer vullen met een aantal dingen.

En natuurlijk direct de backup strategie in de praktijk omzetten!!