Bezoekje Zottegem

Gisteren zijn we op uitnodiging van Liesbeth op uitstap geweest in [tag]Zottegem[/tag] en omstreken. Een leuke middag zonder meer. De treinreis naar ginder bracht ons in stations zoals daar zijn: het befaamde Balegem-Dorp en Balegem-Zuid. Verder hebben we het graf van Graaf [tag]Egmont[/tag] (ja, die van Egmont en Hoorn die op de Brusselse markt een kopje kleiner werden gemaakt) bezocht en Sint Maria [tag]Horebeke[/tag]. Tegelijk hebben we van die eerste ook zijn gekloofde halswervel die een rustplaats in het stadhuis van Zottegem kent, bezichtigd. Onze kaartleescapaciteiten brachten ons dan weer tot uithoeken in de [tag]zwalmstreek[/tag] en leerde ons nieuwe kantjes kennen. De dag eindigde in een restaurant alwaar ik een pasta met scampi’s heb genuttigd. En uiteraard bestaan daar ook foto’s van die je kan terugvinden op mijn flickrding!

7 replies

 • Allé allé, rondgedoold door mijn streek of wat? Ben je ook gepasseerd in Sint-Blasius-Boekel, op de weg van Zottegem naar Sint-Maria-Horebeke? Anders, daarnaast ligt het immer prachtige Sint-Denijs-Boekel 🙂

 • Matthias

  16 april 2006 at 5:34 pm

  ja hoor. Verschillende malen zelfs!

 • We hebben inderdaad het idyllische St-Denijs-Boekel doorkruist. Toegegeven, het was eerder per ongeluk (met dank aan mijn co-piloot van dienst ;-)), maar achteraf vond ik toch dat het de moeite waard was! Ik zal ook de befaamde Konkelstraat nooit meer vergeten!

 • Hehe, de Konkel, een zalige plek. Vroeger ging ik daar met kameraden met een skateboard plat op de buik naar beneden gaan sjezen. Echt een tof baantje. Je hebt de Molenberg (de straat parallel met de Konkel, verbonden door het dwarsstraatje in het midden) dan niet naar boven gedaan? Zelfs te voet is dat een beu stukje.

 • Petra & Jürgen

  17 april 2006 at 8:31 pm

  Over welke co-piloot wordt hier precies gesproken?

 • Matthias

  18 april 2006 at 12:26 pm

  Ik noem geen namen.

 • En nie gepasseerd in Wetteren?

Commentaar is gesloten