Het betere werk

Peter had gelijk: de partitietabel van mijn 160Gb schijf is naar de haaien. Dat betekent vier ontoegankelijke partities boordevol data van waarde. Opgeven staat echter niet bepaald in mijn woordenboek. Wie ooit hetzelfde voor heeft raad ik dit Get Data Back en Ext2 IF aan.

Het kost een uurtje om een goede 60Gb te decoderen, maar ik kan zo op het eerste zicht het merendeel redden. Volgend weekend wordt dat DVD’tjes branden en de schijf terug herindelen in partities.

Positieve noot: het zaakje was sowieso een zootje aan het worden. Dé gelegenheid om grote kuis te houden.

2 replies

 • Hoe bedoel je? Had je badblocks op je partitietabel of wat?

 • Matthias

  29 januari 2006 at 9:52 pm

  Ik vermoed van wel.

  Het zaakje liep vast vanaf dat ik met gelijk welk programma (of de verkenner for that matter) toegang probeerde te krijgen tot partities op de SATA schijf. Hetzelfde gold ook voor Ubuntu (zowel live als geïnstalleerd).

  Met een data recovery programma omzeil ik dat probleem blijkbaar. Die leest blijkbaar de data op de schijf en reconstrueert de file system op die manier (NTFS in dit geval). Daarna kon ik met de ‘recover’ optie data kopiëren naar een ext2 partitie op mijn ATA schijf.

  Dan is het een kleintje om met nero backups op DVD of CD te maken.

Commentaar is gesloten