Netsensei

Much Ado About Nothing

Pakketjes

Zo nu en dan bestel ik al eens iets van Amazon. Meestal muziek. Het is goedkoper in ’t buitenland dan in de FNAC en het aanbod is meestal ook een stuk ruimer. En aldus ontving ik in twee aparte omslaggen:

  • U2 – Rattle and Hum (DVD)
  • U2 – 360 at the Rose Bowl (DVD)
  • The Wombats – This Modern Glitch (CD)

Ik ga ze binnenkort nog eens stuk voor stuk quoteren.

Dankzij de jarenlange indoctrinatie van ex-collega F. ben ook ik een sucker geworden voor U2. Nochtans, in de documentaire Keep on running: 50 years of Island Records liet één van de platenbobo’s vallen dat het succes van U2 toch enigszins bevreemdend is aangezien het helemaal geen zo’n fantastische muzikanten zijn. Wie met een kritisch oor luistert weet dat daar een grond van waarheid in zit. Het mooie aan muziek is dat je niet noodzakelijk constant kritisch moet luisteren. U2 is misschien niet bepaald vernieuwend, complex of uitdagend, het blijft wel een band waar ik met veel plezier naar kan blijven luisteren.