Netsensei

Much Ado About Nothing

Filip breidt uit

Filip zijn jongste spruit noemt Emmanuel. Manu voor de vrienden zal dat dan later wel worden. Daarmee neemt Filip direct een voorsprong op Laurent die met Louise nog maar aan nummer één zit. Maar lang zal dat niet duren want Claire en Laurent schijnen een tweeling te verwachten in januari. Ergens heb ik toch mijn bedenkingen bij al die jonge troonopvolgers. Er kan er maar eentje uiteindelijk koning worden. Of beter, koningin, want met Elisabeth krijgen we de eerste vrouw op de troon na Filip zelf. Hoe zit het dan met al die broertjes, neefjes en nichtjes? Die mogen dan wel uitgerangeerd worden, ze moeten toch ook wel onderhouden worden. De koninklijke familie beschikt over ruime private middelen, maar natuurlijk zal dat aangevuld worden met een publieke dotatie. Waarbij de ene al wat meer zal krijgen dan de andere. De rijkste steuntrekkers van het land als het ware. De vraag is hoeveel dat zal mogen kosten. Met het eindeloopbaandebat, sociale zekerheid en krappe begrotingen vind ik dit persoonlijk missen als kiespijn. En elke kleine die erbij komt is weer wat meer geld dat richting Laken vloeit. Neen. Nu is het zo zoetjesaan welletjes. Misschien moeten we Filip en Laurent wel langzaam gaan ontmoedigen om nog verder te kweken. Troonopvolging is immers verzekerd. Zouden ze bij de paters in Zevenkerken eigenlijk wel voorlichting hebben gehad? IJdele hoop!