Netsensei

Much Ado About Nothing

Geprikt

Unlike Others, heb ik geen last van mijn griepspuitje. Ik vind het persoonlijk nogal idioot dat mensen het ongemak van de zogenaamde “kleine griep” – of de pijn in de arm omdat de dokter verkeerd gestekt heeft – hoger inschatten dan de algemene volksgezondheid.

Het is ontstellend hoeveel er denken dat griepremmers en antibiotica the way to go is. Voor die mensen heb ik slechts één woord: resistentie! Het feit dat antibiotica geen fluit tegen virussen helpen, zouden die juist de laatste redmiddeltjes moeten zijn. Om nog maar te zwijgen van de verwarring met een klassieke verkoudheid die de meesten maken. Als ik u iets uit eigen ervaring kan zeggen: influenza is a whole different ball game waarbij een beetje hoofdpijn door sinussen vol snot niets vergeleken is.

Overigens kan ik u vertellen dat de pokken juist dankzij vaccinatie werden uitgeroeid. Dus take it like a (wo)man wanneer de dokter u uw jaarlijkse spuit geeft! Je helpt er niet alleen jezelf maar ook de mensheid mee.