Netsensei

Much Ado About Nothing

Tien YouTube kanalen die ik subscribe

Ik kijk sinds jaar en dag veel minder televisie. Naast Netflix is YouTube mijn andere goto. YouTube is een oneindige bron van video materiaal en kanalen. Zo op het einde van dit rare jaar deel ik graag tien kanalen die ik meer dan de moeite waard vind om te volgen.

Alton Brown

Scherpe messen en scherpere tongen. Alton Brown is een Amerikaanse TV kok. Eentje die met veel humor vanuit zijn keuken de meest uiteenlopende kooktips en tricks deelt.

Adam Savage’s Tested

Adam Savage kennen we van Mythbusters. Tegenwoordig is hij voornamelijk actief op YouTube. Uit zijn workshop komen nog steeds de meest buitengewone projecten en hacks. Van Lego tot een Iron Man pak.

Townsends

Jason Townsends verkent het dagelijkse leven in Amerika in de 18de eeuw. Re-enactment, dat zeker, maar wel heerlijk rustiek en zen.

Modern History TV

Jason Kingsley, OBE, the Modern Knight, duikt in het Middeleeuwse Engeland. Van zwaardvechten en boogschieten tot mode en keuken. Dit kanaal trekt dezelfde kaart als Townsends.

Lazy Game Reviews – LGR

Retrogaming is tegenwoordig in. Dit kanaal is een trip naar de jaren ’90 en mijn jeugd. LGR brengt oude computers en games terug tot leven en geeft recensies alsof ze net zijn gepubliceerd.

Big Clive Dot Com

Clive omschrijft zichzelf als “the trashiest electronic channel on YouTube” en dat is niet ver van de waarheid. Clive haalt goedkope elektrische en elektronische toestellen uiteen en probeert de meest uitzinnige ideeen uit. Jaegermeister in een Sodastream? Waarom niet?

Historical Italian Cooking

Deze man verkent dan weer de Italiaanse keuken doorheen de eeuwen. Voornamelijk recepten en gerechten uit de Antieke, Middeleeuwse periode en de Renaissance.

Curious Marc

Marc mag je een digitale archeoloog noemen en is autoriteit in het restaureren van oude, vroege computers en electronica. Zo bracht bij een originele Apollo Guidance Computer tot leven. Hij wordt ook gevraagd door academische instellingen om oude data te recupereren. Zoals data over fossielen op oude IBM floppies.

exurb1a

Universe is weird, yo. Fijne staaltjes storytelling, maar ze komen wel met en stevige dosis existential angst.

Red Means Recording

Ik sluit af met een streep muziek. Red Means Recording is fijne elektro gemaakt op synthesizers allerlei door Jeremy Blake. De naam verwijst naar het rode LED lampje dat aan gaat bij opname van een track.