Netsensei

Much Ado About Nothing

Dispatches

Er is een nieuwe slaapkamer! Een maand na mijn verhuis werden vorige week mijn Malm bed en Pax kasten geleverd. Dinsdag werd met vereende krachten alles in mekaar geschroefd. Ik kan u zeggen: een viseuse is nogal een gerief! Het mocht ook wel want mijn Anebode kleerkast heeft de derde verhuis nauwelijks overleefd. En mijn oud bed had ook zijn beste tijd gehad. Ik heb gekozen voor gewone legplanken in de nieuwe kasten maar in de toekomst lijkt me een extra opberglade voor sokken en ondergoed geen slecht gedacht.

Ik blijf wat op de sukkel met mijn gezondheid. Hoesten en krochten dat het geen naam mag hebben. Bovendien heeft een tussenribspier op mijn rechterzijde besloten om er de brui aan gegeven. Vrijdagavond moest ik na dik anderhalf uur klimmen stoppen van de pijn. Er was even de vrees van een beginnende longontsteking, maar het wordt ook niet erger. Wel, dat wordt op zijn minst de komende week mij héél kalm houden en op tijd – ahem – in bed kruipen ’s avonds.

Tussen 5 en 12 augustus verblijven mijn Lief en ik zo ongeveer hier. We verwachten: zon, zon, meer zon, boeken, rust, meer rust, palmbomen, thee, cultuur, lekker eten, genieten, zwembaden, the odd excursion en meer. Benieuwd!

Awkward moment vrijdagavond. Eenmaal terug in de kleedkamer van de klimzaal moest ik vaststellen dat één van mijn sokken op mysterieuze wijze was verdwenen. Probleem. Omdat met één sok in een schoen geen zicht was besloot ik dan maar zonder sokken huiswaarts te keren. Als in: de premetro in van het Sportpaleis tot het Centraal Station. De trein op naar Brugge en dan hier het laatste etappe met de fiets. Dat viel wonderwel nog mee. Geen rare blikken of zo wegens dat het niet te hard opviel. Maar wel ongemakkelijk omdat blote voeten in leren schoenen niet zo goed kunnen ademen en al snel beginnen te zweten. Niet voor herhaling vatbaar.

Aanrader voor de kok des huizes: Zeebaars met peterseliepuree! Makkelijk te maken en overheerlijk. Baars is nu niet meteen de meest goedkope vis, maar volgens mij kan je dit maken met gelijk welke vis. En waarom ook niet met een stuk vlees zoals boerenworst? Ik heb gelijk voor de eerste keer een weekmenuutje gemaakt en het nodige in huis gehaald. Benieuwd hoe goed dat gaat lukken.