Koopt u eens iets

Zo een eigen stek kopen. Dat kost u dus een stuk stress met geregel en what-not. Tot nu toe viel het allemaal wel mee, maar deze week hing ik er vlotjes aan. Het begon met een paniekerig telefoontje van de bank: blijkt dat de akte niet voor 20 augustus verleden zou worden. Probleem want dat is de uiterste deadline qua voorwaarden voor de lening die men kon vasthouden. Als ik die verlies, loop ik risico tegen het einde van de rit juist meer af te betalen. Niet fijn. Nochtans was het dossier op tijd opgestart. Tot overmaat van ramp was de dossierbeheerder bij de notaris ook nog eens met vakantie tot medio deze week.

Stress! Miserie!

Drie dagen telefoneren, overleggen, nagelbijten en wachten tot de dossierbeheerder terug was.

Hoe lossen we dit op? Bleek dat het probleem de dienst stedebouw van de stad is. Daar zijn ze allemaal met verlof en liggen de aanvragen dus stof te vangen. Voor een appartement stelt dat niet veel voor: de ambtenaar in kwestie heeft maar op een paar knoppen te duwen om het nodige uit de printer te laten rollen. I know the drill als ex-medewerker aan ’t Stad.

Gelukkig mag ik mijn pollekes kussen dat ik zo’n goeie bank heb. Die mensen hebben hemel en aarde bewogen om de deadline door “Brussel” met een week te verlengen. Dat zou voor de dossierbeheerder voldoende zijn om het nodige te regelen.

Nog even en ik mag, zonder verder belet, op 26 augustus de papieren tekenen. Dan ben ik dus ook, hum, grootgrondbezitter. Afin, ’t is de komende dertig jaar eigendom van de bank, maar laat mij even in de waan.

6 replies

 • Had gewoon naar mij gebeld en ik had uw dossier graag behandeld ­čśë

  Al├ę├ę of toch zoiets ­čÖé

 • :o) Zo herkenbaar! Wacht tot je (eventueel) gaat verbouwen – dat kan ook voor spannende momenten zorgen..

 • Hoe modern de wereld voor u als individu ook mag zijn, de klassieke papiermolen van handtekeningen en mensen en knopjes blijft toch in de vorige eeuw steken.

 • Altijd zelf goed op uw zaken letten. Ik heb die twee keer dat ik al iets gekocht heb, altijd op tijd beginnen zagen tegen de notaris. En dan nog was het voor de notaris de laatste week hard werken om alles gedaan te krijgen.

  Maar all├ę, eind goed al goed.

  En trouwens, de komende 30 jaar is het appartement officïeel van jou, niet van de bank. Het is enkel als je uw lening niet aflost dat het eigendom terug naar de bank kan gaan!

 • @Vincent: Just. Ik was al in juli begonnen met polsen bij de notaris. Toen klonk het nog dat ze er volop mee bezig waren en dat dat wel in orde ging komen.

 • Ja?
  Ik herinner mij een verkennend gesprekje bij de bank, een toezeggend gesprekje bij de bank, een datum waar alle partijen bij elkaar kwamen en ik die dezelfde dag een cheque haalde en ermee verscheen bij de notaris. Iedereens handtekening en de zaak was beklonken. Niks last.

Commentaar is gesloten