Netsensei

Much Ado About Nothing

De eerste week

Oef. Ik ben verhuisd. Vorige week zaterdag werd mijn ganse hebben en houden naar Leuven getransporteerd met de hulp van vele lieve vrienden. Maar dat wil niet zeggen dat ik meteen kon relaxen. Neen, neen. De eerste week in Leuven was voornamelijk kamperen.

Waar ik vroeger alles in één grote ruimte had, heb ik nu een aparte slaapkamer, keuken, living, eetplaats en badkamer. Qua meubels is er links en rechts nog wat aankleedwerk. Keukenmeubels had ik in Antwerpen eigenlijk niet zelf. Die huurde ik en konden dus niet mee. Deze week kon ik dus niet meteen zelf al meteen koken. Dit weekend ging het dus richting Ikea Gent om een aantal stukken te kopen. Een Utby, Numerär en een Attityd. Gisteren heb ik dan ook een ganse dag mij bezig gehouden met het betere schroefwerk van deze Ikea Pretpakketten. Verder moet ik ook nog een koelkast bestellen.

Keuken

Foto genomen met mijn GSM

Een ander probleempje is de centrale verwarming. Op de eerste verdieping geeft ze wel warmte, maar op de tweede verdieping laat ze mij wat in de steek. De kou van de voorbije week deed mij dan ook de nachten doorbrengen op de zetel in de living. Eens goed ontluchten en water bijsteken zou moeten volstaan. Jammer genoeg heb ik het juiste ventielsleuteltje niet. Even de juiste mensen contacteren dus. Tip: vanaf 1 januari verplicht de nieuwe huurwetgeving verhuurders een energieaudit te laten uitvoeren.

Een gelukje was dan weer de vlotte Telenet verhuis. Op maandag stond de telenetinstallateur al aan de deur om de kabel aan te sluiten. Op woensdag pikte ik de Telenet internet selfstarter kit op in het Telenetcenter op het Ladeuzeplein. Even de coaxkabels in de splitter prikken, de modem aansluiten, UTP kabel in de laptop en ik kon surfen. Makkelijker kan niet. Eerlijk gezegd begrijp ik niet goed waarom Telenet eraan houdt om normaal daarvoor een installateur te laten langs komen. Afin, nu nog op 15 januari de installatie van het digitale televisie pakket en dat hebben we ook achter de rug.

En natuurlijk is het nu de komende weken rustig van dozen uitpakken, spulletjes terug vinden, opruimen en, uiteraard, Leuven langzaam verkennen en gewoon worden.