Netsensei

Much Ado About Nothing

Has the Large Hadron Collider destroyed the earth yet?

Vandaag werd in Geneve, Swiss, de Large Hadron Collider in werking gezet. Eindelijk. Na 20 jaar wachten. En ja, het is een experiment dat alle records gaat breken. En we hopen dat er weer een aantal aannames uit het Standaard Model, dat nu nog theorie is, zal worden bevestigd. Heerlijk!

Het mag dan wel ettelijke miljarden hebben gekost, eerlijk gezegd vind ik dit een vrij belangrijk experiment. Bedenk immers dat de resultaten veel meer betekenen dan een mooie peer review voor de betrokken geleerden. Het in kaart brengen van wat er op kwantumfysisch niveau gebeurt, geeft ons immers inzicht in de structuur van universum. En bij uitbreiding een beeld van wat daarbuiten zou kunnen liggen. Het zou wel eens kunnen bepalen hoe wij onze eigen plaats in dat nieuwe universum zien en veel meer.

Wie graag wat meer wil weten over de LHC moet vooral de TED Talk van Brian Cox bekijken. De mens is hardcore fysicus én rockster!

En natuurlijk moest Google dat ook vieren… met een mooi logo!

Google vs LHC

Jaja…