Netsensei

Much Ado About Nothing

Fotoblogs

Ja, fotografie is een hobby van mij. Niet veel meer dan een leuk tijdsverdrijf. Iets wat ik echt puur voor de fun doe. Het is iets waar ik in de loop van de jaren langzaam in gegroeid ben. Ik probeer wat te letten op onderwerp, timing, cadrage, licht,… Die factoren die fotografen van mekaar doet onderscheiden. Moderne digitale technologie doet de rest.

Daarnaast laat ik mij ook wel leiden door wat anderen doen. Niet dat ik de stijl van anderen klakkeloos ga overnemen. Maar ik weet wel wanneer ik een foto mooi vind of niet. Fotoblogs op het internet vind ik in deze dan ook bijzonder verfrissend. Uit foto’s van anderen probeer ik ideeën en inspiratie te halen. Niet zozeer qua instellingen van het toestel (laten we wel wezen, op dat vlak doe ik maar wat. Zolang ze maar niet over- of onderbelicht zijn), wel hoe een beeld is opgebouwd. Hoe je een beeld een verhaal kan laten vertellen.

Wat dit betreft zijn dit zo’n beetje de fotohelden in mijn feedreader…

Zeker geen exhaustief lijstje want er zijn er nog talloze andere out there. Flickr is de fotohemel want het valt me op dat de kwaliteit er toch een zeker niveau haalt. Als ik eens verloren door de Flickr pools snuister, dan kom ik nooit van een kale reis terug thuis. Er zit altijd wel beelden tussen die werkelijk pareltjes van visuele pracht zijn. Wat nog maar eens een bewijs is dat dankzij het internet heel wat getalenteerde mensen toch een forum krijgen en er uit user generated content wel degelijk mooie dingen kunnen komen.